De beste tips

Donzen dekbed wassen

#1. Tips om een donzen dekbed te wassen

Het beste is om dagelijks het dekbed enige uren opengeslagen op het bed laten liggen en vervolgens even licht opschudden. Af en toe het dekbed in de frisse lucht uithangen. Beste resultaat krijgt u op (vries-)droge dagen. Het dons krijgt dan weer meer volume. Wassen kan op 40 graden, kort programma. Daarna in de droger (eventueel met tennisballen).
Donzen dekbed wassen

#2. Check de standen van de wasmachine

Vaak hebben wasmachines een bepaalde stand voor dit soort stofjes. Kijk bijvoorbeeld of er een fijn, wol of dons stand is en stel hem hierop in.
Donzen dekbed wassen

#3. Kijk naar het label

Kijk even naar wat er staat in het label van je dekbed, vaak staat hier in hoe je het beste kan wassen.

De nieuwste tips

Donzen dekbed wassen

Check eerst de waslabel!

Ik begin met het controleren van het waslabel op het dekbed om te zien of het in de machine kan.

Dan pas stop ik het dekbed in de wasmachine. Ik gebruik een mild wasmiddel en zorg ervoor dat de machine op een zachte cyclus staat. (30 graden)

Na het wassen, haal ik het dekbed eruit en ik laat het in de zon drogen om ervoor te zorgen dat het goed lucht. Ik schud het dekbed af en toe om de dons gelijkmatig te verdelen.

Als het dekbed nog vochtig is, kan ik een paar schone tennisballen in de droger doen om te helpen bij het opschudden van de dons. Zo zorg ik ervoor dat mijn donzen dekbed weer lekker fris is.

Donzen dekbed wassen

Voor als je alle trucs geprobeerd hebt

Als alle middeltjes en truukjes niet meer werken zou ik toch ook echt de middeltjes overwegen die er puur voor gemaakt zijn: Vlekkenverwijderaars. Deze kan je op de grootste webshops wel vinden.