De beste tips

Knuffelbeesten wassen

#1. Stappenplan voor het wassen

Ik hanteer altijd het volgende stappenplan voor het wassen van knuffels. - Pak een wasnetje - Doe de knuffel in het wasnetje - Kies voor een programma van 30 graden ( fijne was ) - Na het wassen: direct goed zelf een beetje droog maken / uitrekken en op een droge plek ophangen ( het liefst ergens waar het tocht of beter nog: in de zon) Het goed drogen van de knuffel is wel belangrijk: Zo blijft de knuffel namelijk pluizig. Als je dit half doet krijg je een verminkte knuffel! (eigen ervaring)
Knuffelbeesten wassen

#2. Knuffel wassen stand: fijne was

Als je een knuffel gaat wassen moet je de wasmachine wel op de fijn stand zetten. Ik zou zelf niet voor het standaard programma kiezen. Vermijd ook een heet programma.

Knuffelbeesten wassen

#3. 30 Graden

Zelf als ik de knuffels van onze kinderen was ga ik voor 30 graden. Op sommige sites staat dat je de knuffels ook op 40 graden kan wassen maar dit zou ik niet doen, ik zou wel voor 30 graden gaan,

De nieuwste tips

Knuffelbeesten wassen

Wel of niet knuffels wassen?

Je kan prima knuffels wassen, alleen moet je er wel vanuit gaan dat als je de knuffels zeer vaak wast dat de kwaliteit dan afneemt. Als je de knuffel weer zacht wilt krijgen moet je hem zeer goed laten drogen in de open lucht. Er moet echt wat tocht zijn en de knuffel moet niet in een vochtige ruimte drogen.