Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hoofdhuidkorstjes

Hoe kom ik van mijn hoofdhuidkorstjes af?

Heeft u last van hoofdhuidkorstjes en weet u niet zo goed hoe u hier vanaf moet komen? Lees de tips van oma en misschien staat er een tip bij die voor jou werkt?

Aleppo zeep

Koop Aleppo zeep met laurierolie (40%) en was er je hoofdhuid mee als je eczeem hebt. Als het rustig is kan je de aleppozeep 5 of 10% gebruiken als onderhoudsmiddelen. Kost een paar euro per blok en werkt supergoed. Kan ook voor de huid gebruikt worden.

inkiepinkie
Tip #19585


Check of het geen schimmel is

Ik had er ook last van. Bij mij werd het afgedaan als 'Seborroïsch Eczeem' en ik kreeg het recept voor een speciale shampoo (Ketoconazol). Maar dat hielp niets, het leek alleen maar erger te worden. De korsten steeds groter, steeds meer jeuk etc. Terug naar de huisarts, die 'kon er ook niets mee'. Misschien stress, bla, bla, bla Totdat ik ook een plekje op mijn bovenbeen kreeg. Dat zag er ongeveer net zo uit als de plekken en korsten op mijn hoofd ... En het bleek huidsschimmel te zijn! Dus geen eczeem of iets dergelijks, maar een 'gewone' huidschimmel die we allemaal hebben, maar die ineens de overhand krijgt. 'Smeer er maar Daktarin op", zei mijn huisarts. "En probeer dat ook maar op je hoofd op die korsten." Dat heb ik gedaan en na een paar dagen begon het al minder te worden! Inmiddels ben ik drie weken verder en de korsten op mijn hoofd zijn bijna weg! Wel door blijven smeren, want het werkt net als met voetschimmel ('zwemmerseczeem'). Je moet door blijven smeren totdat het ECHT helemaal verdwenen is.

annieloeloe
Tip #19586


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen