De beste tips

Droge hoofdhuid

#1. Hoofdhuid insmeren met olijfolie of babyolie

Heeft u last van een erg droge en schilferige hoofdhuid.

Dan eens per week hoofdhuid goed insmeren met olijfolie. Babyolie kan ook. Huishoudfolie om uw haar wikkelen zodat het goed warm kan worden. Na een half uur goed uitspoelen. Werkt beter dan elke anti-roosshampoo.

Als je meer budget hebt kan je ook vooractieve gezichtscreme gaan!


Droge hoofdhuid

#2. Droge hoofdhuid oplossingen

Heeft u last van een droge huid en/of puistjes in het gezicht?
Dit doe ik zelf ook, en het werkt prima!
1 keer in de week stomen met kamillethee. Na het stomen koud water en dan met een schoon washandje (of doekje droog deppen.
1 keer per dag scrubben, na het scrubben baby olie op de droge plekken smeren (niet te royaal).
Werkt prima!

Droge hoofdhuid

#3. Gezichtsverzorging: Oppepper

Meng 2el.kwark,1el honing,1thl citroensap,1thl olie uit het keukenkastje. Doe dit mengsel op je gezicht,hals en decollete laat het 20 min. zitten en was het met lauw water af, je huid krijgt een echte oppepper.(ideaal als je een avondje uit gaat.)

Bekijk 4 andere tips

De nieuwste tips

Droge hoofdhuid

Haarmasker tegen een droge hoofdhuid

Er zijn veel mensen die last hebben van een droge hoofdhuid. Dit kan erg oncomfortabel zijn. Gelukkig is het mogelijk om een haarmasker te gebruiken om een droge hoofdhuid op te lossen. Een simpel haarmasker van de Kruidvat is vaak al voldoende tegen een doge hoofdhuid.
Droge hoofdhuid

Kokosolie tegen een droge hoofdhuid

Ik heb altijd al last van een droge hoofdhuid. Dit zorgt er voor dat ik soms schilfertjes in mijn haar heb. Ik ben er echter achter gekomen dat het kan helpen door kokosolie op je hoofdhuid te smeren. Kokosolie maakt de hoofdhuid namelijk weer vochtig genoeg.
Droge hoofdhuid

Droge Hoofdhuid? Babyolie Insmeren

Als je een droge hoofdhuid hebt kun je het beste jouw hoofd insmeren met babyolie. Breng dit wat ruim en egaal aan op en rond de droge plekken op jouw hoofd. Laat dit een half uur of uur inwerken. Daarna zal je zien dat je droge hoofdhuid beter aanvoelt.

Het ruikt daarbij ook nog eens lekker. De productnaam die ik zelf gebruik is Zwitsal rijke huidolie. Super goedkoop artikel.

Nog 4 andere tips

Droge hoofdhuid

Ruwe gezichtshuid glad maken

Een ruwe gezichtshuid kunt u weer glad maken door te deppen met melk. Zure melk kan gebruikt worden om sproeten te bleken.

Droge hoofdhuid

Vaseline als gezichtscreme

Maak de huid vochtig en smeer hem dan in met vaseline. Hierdoor trekt de vaseline snel in de huid en vorm geen glimmend laagje. De vaseline vooorkomt dat vocht uit de huid uitdampt. Ook heel goed bruikbaar als gezichtscreme.

Droge hoofdhuid

Schilferige hoofdhuid: Licht scrubben

Ik heb al jaren last van een zeer droge huid. Zo erg dat als ik over m'n voorhoofd wreef het sneeuwde voor mijn ogen. ( De bekende schilders van de hoofdhuid) Sinds ruim een jaar heb ik deze routine en ik heb nergens meer last van.

- Make up vrij gezicht.
- Licht grof washandje met lauw warm water.
- Gezicht wassen + licht scrubben op droge plekken. (Echt geen scrub)
- Droog deppen met zachte schoon handdoek.
- Gelijk insmeren.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Droge hoofdhuid

Droog gezicht? Scrubhandschoenen en babyolie

Heeft u last van een droge huid en dode huidcellen op uw gezicht, neem dan een scrub handschoen doe er wat baby olie op en scrub hier uw gezicht mee. Uw huid word er gladder en zachter van en de dode huidcellen zijn verdwenen.