De beste tips

Inkt uit kleding

#1. Inkt uit Kleding met Melk

Leuk die vulpennen op school... Maar soms kan het voorkomen dat er inkt terecht komt op kleding en dat je deze inktvlekken uit jouw kleding wilt verwijderen. Het beste dat je dan kan gebruiken is Melk

Met gewone melk haal je de inkt zo goed als uit de kleding. Laat de vlek weken in een bakje met melk en doe na een dik uur weken de kleding gewoon in de wasmachine.

Inkt uit kleding

#2. Koffiemelk werkt tegen inktvlek

Bij inktvlekken de vlek invrijven met koffiemelk tot de vlek verdwenen is, wel zo snel mogelijk de vlek moet nog wel vochtig zijn.
Inkt uit kleding

#3. Inktvlek verwijderen met alcohol

Dikke stiften zijn vaak op alcohol basis. Druppel wat alcohol op de vlek. deze lijkt donkerder te worden, schrik niet, laat het 2 minuten inweken (mag niet te droog worden). Over de vlek wrijven met een lichtvochtige microvezeldoek en alles is eruit. Het kan zijn dat je het een keer moet herhalen. Maar het werkt echt super.
Bekijk 13 andere tips

De nieuwste tips

Inkt uit kleding

Inktvlek verwijderen met Schaar

Vouw het bevlekte deel dubbel, zodat u een Halve cirkel krijgt als ware (ervan uitgaand dat de vlek een stip-vorm heeft.) Dan pakt u de Schaar en begint ongeveer 5mm van de vlekrand zorgvuldig om de Halve cirkel heen te knippen. Zodra u aan het andere einde van de Halve cirkel bent gekomen zult u zien dat de inktvlek er helemaal uit verdwenen is.

Inkt uit kleding

inkt verwijderen met bloem

doe de bloem waar je je inkt hebt achtergelaten bij je kleren en doe er 1 druppel water op in laat het even rusten 1 a 2 uur en spoel het af en klaar
Inkt uit kleding

Inktvlekken in kleding of wasdroger met nagellakremovef

Voor alle dames die dit herkennen mannen die pennen in hun broek laten zitten en gelijk in de wasmachine gooien je gooit je was in de droger en het is froog hele was en droger onder de inktvlekken heb de inkt uit de droger gekregen met nagellakremover zonder aceton nu de kleren nog proberen😁😁😁 hopelijk hebben jullie hier wat aan o trouwens ook goed voor inktvlekker op laminaat

Nog 13 andere tips

Inkt uit kleding

Melk tegen inktvlek

Inktvlekken kunt u het beste verwijderen met melk.
Inkt uit kleding

Inktvlekken verwijderen met groene zeep

De hele kast geplunderd en niets hielp, totdat ik groene zeep (Driehoek) op een schuursponsje probeerde. In combinatie met Jif werkt het ook erg goed.

Inkt uit kleding

Inktvlek verwijderen met haarlak

Gewoon haarlak op inkt spuiten en met een keukenrol afvegen, het laat ook geen waas na. Wel even de haarlak met een vochtige doek wegnemen en klaar.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Inkt uit kleding

Kleding in een bak melk doen

Als je inkt op je kleding krijgt. Doe je kledingstuk in een bak met melk en wrijf de inkt eruit, dan mee wassen met je was. Weg is je inktvlek :)
Inkt uit kleding

Ossegaal zeep voor vervelende vlekken

Mijn zoon had inkt op zijn broek, alle tips geprobeerd maar niks hielp. Toen maar weer mijn oude vertrouwde ossegalzeep gepakt. Even zachtjes inborstelen met een oude tandenborsel en weg inkt. Ook bij andere vlekken zoals b.v gras werkt het goed.
Inkt uit kleding

Deodorant tegen intkvlek

Spuit er wat deodorant op en dan in de wasmachine.
Inkt uit kleding

Inktvlek weken in melk

Als je een inktvlek hebt kun je die het beste laten weken in een bakje met melk. Na een nacht is de melk blauw geworden de vlek er dus uit!
Inkt uit kleding

Inktvlek verwijderen met spiritus

Inkt kunt u ook verwijderen met pure spiritus, werkt echt, en vuile kragen eerst met een beetje afwas in laten trekken en daarna in de wasmachine.
Inkt uit kleding

Melk laten intrekken

Even melk in laten trekken en uitwassen. Het is er dan helemaal uit!
Inkt uit kleding

Citroensap tegen inktvlek

Leg de inktvlek een tijdje in citroensap, hij trekt vanzelf weg.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Inkt uit kleding

Wodka tegen inktvlek

Inktvlek op bijv je bank (stof wat niet in de was kan)? Doe flink wat wodka op wc papier, en dep op de vlek. Herhaal steeds opnieuw met nieuw stuk wc papier doordrenkt met wodka tot de vlek weg is. Even droog föhnen en klaar! Wodka is nagenoeg geurloos en vooral kleurloos (i.t.t. spiritus en melk).
Inkt uit kleding

Deodorant op de vlek

Er staan al een aantal tips hier, maar bij gebrek aan haarlak heb ik deodorant geprobeerd bij een inktvlek op tafel en dit werkt ook! De vlek inspuiten met deodorant, in laten trekken en weg vegen met keukenrol, je ziet het gewoon oplossen. Eventueel herhalen.
Inkt uit kleding

Inktvlek weghalen met gum

Als je inkt morst op een een gelakt stuk hout (denk aan een bureau) kan je het best met een gum het weggummen.