De beste tips

Cartridge herstellen

#1. Uitgedroogde cartridge herstellen

Een uitgedroogde cartridge herstellen voor een printer [die niet helemaal leeg is] kan weer gangbaar gemaakt worden door het tuitje waar het inkt uitkomt enige tijd in een bakje water te leggen daarna voorzichtig droog wrijven met een pluisvrij doekje.  Let wel op! dit kan niet bij watervaste inkt, succes

Cartridge herstellen

#2. Cartridge in lauwwarm water

Stopt het patroon met printen, na bijv. een vakantie? Zet dan de cartridge in een bakje met lauw warm water ongeveer 1 vinger hoog. Voor canon printers met de patronen 3, 6, 520 en 521, 525 en 526 kan de printkop eruit worden gehaald, met glassex op de printkop spuiten, en een dun straaltje warm (niet te warm) water op de grijze vlakjes boven en onder op de printkop, kwartiertje laten drogen en hij werkt weer prima. Dit is niet slecht voor de printer. Ik werk bij het Inktstation, ik doe dit dagelijks.
Cartridge herstellen

#3. Lege cartridge niet weggooien

Als uw printer aangeeft dat uw cartridge (inktpatroon) leeg is, gooi hem niet meteen weg. Zet hem één dag op zijn kop, stukje plastic er onder tegen het lekken.
DAARNA LANDURIG SCHUDDEN (zakje erom tegen het spatten)doe hem opnieuw in uw printer en u zult zien u kan nog heel wat printjes kunt afdrukken. Dit kan ook helpen als u te maken heeft met een uitgedroogde cartridge. Dan is het wel aan te raden om de cartridge op een vochtige plek te zetten. ( bijvoorbeeld boven een bakje water ) Succes!

De nieuwste tips

Cartridge herstellen

Laat een inkjetprinter insteken

De cartridge-inkt wordt door de printer regelmatig gebruikt om de printkop te spoelen. Wanneer de printer uit de pries wordt getrokken 'vergeet' de printer wanneer het tijd is op opnieuw te spoelen en zal hij opnieuw spoelen als de pries terug wordt ingestoken. Laat een inkjetprinter dus altijd insteken. Anders betaal je wat je aan stroom bespaart dubbel en dik aan inkt.

Cartridge herstellen

Printknop schoonmaken

Zet de printkop in een schaaltje met warm water. Laat deze 5 minuten erin staan. Dep daarna de printkop droog met een doekje wat niet pluist. Zet de patroon weer terug in de printer en printen maar weer!