Echt van mijn oma: doe wat soda in de aangekoekte pan met een laagje heet water. Laat de pan een nacht staan. De volgende dag "glijdt" het vuil de pan uit.

- Tip #1314

4 0






Een lelijk aangebakken pan met aardappelen, rijst of iets anders? Mijn oma bracht zo'n pan altijd even aan de kook met een flinke bodem water en een scheut Biotex. Even koken, af laten koelen en de aangebakken laag laat in één stuk van de bodem los.

Anoniem - Tip #670

1 1






Als je niet meteen de afwas wil doen na het eten kan je het beste je etensresten gewoon laten liggen (hoe meer hoe beter) en op de pan, de deksel erop. Het gaat zo wel snel schimmelen maar als je gaat afwassen bent je zo klaar; ik verzeker je: Er is niets aangekoekt...

Anoniem - Tip #683

0 0






Als u bijvoorbeeld melk heeft over laten koken blijft er altijd een restje over in de pan die er moeilijk uit gaat. Doe een paar druppels citroensap gemengt met heet water in de pan. Laat dit ongeveer een half uurtje staan en het vuil kunt u er zo afpoetsen

- Tip #1317

0 0






Het schoonmaken van frituurpan, koekkenpan,of oliebollenpan: Smeer het artikel in met vloeibare groene zeep.(doe dit met behulp van een boterkwastje). Stop het in een vuilniszak, samen met een kommetje amonia. Bind het dicht en wacht 12-24u. Hierna kunt u het zo met een sponsje afnemen.

- Tip #1292

0 0






Heeft u een pannetje met aangekoekte melk door bijvoorbeeld pudding of vla, kook water in het pannetje met een handvol soda, laat dat ongeveer 10 min. koken, draai het vuur uit en laat het een nachtje staan. Het laat dan meteen los als je het uitspoelt en afwast.

- Tip #1404

0 0






Voorkom aangekoekte melk eenvoudig door het pannetje eerst om te spoelen met water voordat je de melk erin doet!!

- Tip #1509

0 0






Vul de aangebrande / aangekoekte pan met heet water, voeg daarbij een vaatwastablet even lekker laten weken
en schoon is de pan.

- Tip #2149

0 0






Zeker in aluminium pannen geen soda gebruiken, dat blijf je zien, en de glans is weg. Wat altijd werkt, bij WAT er dan ook aangekoekt of aangebrand is.... zet het ( desnoods 1 nacht) in goed heet water met een schepje of scheutje Ariel of Sendil of ander wasmiddel voor kleding, dat gaat perfect ;o)

- Tip #1673

0 0






Als je een koekenpan schoon wil maken kun je dit het beste doen door er kokend water in te gieten, zonder afwasmiddel. Laat dit even staan en giet de pan na het weken leeg. Giet er nogmaals kokend water in en maak ze met een zachte afwasborstel schoon. Spoel de pan hierna uit met koud kraanwater. Hierdoor blijft gegarandeerd niets meer in de pan vastplakken tijdens het bakken.

- Tip #1582

0 0






Heeft u iets laten aanbranden in een pan? (geen Tefal) Doe een hele vaatwasmachinetablet in een beetje water in de pan. Laat het geheel een minuutje of wat koken tot uw pan weer helemaal schoon is.

- Tip #1574

0 0






Een kookpan die zojuist zwart aangebakken is (en dus nog heet is), nooit direct water in doen!! Hoe groter het warm/koud verschil (van de pan en het water), hoe meer rookeffect, des te groter de kans dat daarna de aanbaklaag voor eeuwig aan je kookpan zit, als een soort grijze plastic/ijzer laag. Je kunt de pan daarna absoluut weggooien.

Anoniem - Tip #682

0 0






Als je pan is aangebrand laagje dreft erin koken en niet uitspoelen maar schoonmaken met spons en het is weg daarna gewoon afwassen.

Anoniem - Tip #681

0 0






Pan aangekookt? Vul hem met een laagje water en een behoorlijke lading keukenzout. Pan op het vuur zetten en laten koken. Daarna afwassen en hij is weer als nieuw.

Anoniem - Tip #674

0 0






Bij het schoonmaken van aangekoekte pannen werd de tip gegeven van (water met soda) dit mag nooit bij pannen van aluminium de soda oplossing tast de aluminium aan. Het helpt ook nog wel eens een bodem water met afwasmiddel erin en even laten koken.

Anoniem - Tip #673

0 0






Bij een aangebakkenlaag van bakken of melk koken zet ik hem met een laagje water en wat waspoeder weg voor de nacht, de volgende ochtend was je het zo schoon.

Anoniem - Tip #672

0 0






Een aangebakken pan op het vuur zetten met water en soda, even aan de kook laten komen en dan op zacht los laten weken.

Anoniem - Tip #671

0 0






Voor een aangebakken pan,gewoon een laagje azijn in de pan doen, enkele minuutjes laten inwerken (gewoon koud ) en je zal zien dat je het gemakkelijk kan loswrijven.

Anoniem - Tip #675

0 0






Een aangebakken pan (hoe erg aangekoekt hij ook is!) met een laagje warm water zetten en een vaatwastablet erin laten oplossen. Dit een nachtje laten staan en alle aanbaksel ligt in vellen onderin de pan.

Anoniem - Tip #676

0 0






Biotex ..... een wondermiddel!
Een aangebakken melkpannetje een uurtje of een nachtje (ligt er aan hoe erg `t is) vol zetten met water + biotex : brandschoon!
Een bruin aangeslagen thermos-koffiekan omspoelen met warm water + een beetje biotex : glanzend schoon !

Anoniem - Tip #680

0 0






Voor een aangebrande pan schoon te krijgen een makkelijk middeltje. Pan op het vuur met een aardappelschil erin en een laagje water. een poosje op het vuur en je pan is zo weer schoon!

Anoniem - Tip #679

0 0






Aangebrande pannen krijg je volledig proper met een hard klontje suiker.
Heel eenvoudig en praktisch.

Anoniem - Tip #678

0 0






Is je pan aangebrand door het bakken van uien, haal dan eerst de vette laag eruit met een sopje en zet hem daarna warm en droog weg. De gebrande uien laag gaat dan vanzelf barsten en je kunt hem er later zo uitvegen.

Anoniem - Tip #677

0 0






Als je een aangekookte pan heb, zet hem dan op het vuur met waspoeder erin... Met een goede 5 minuten is het eruit!!

- Tip #2153

0 0






Water in de pan doen met wat soda, aan de kook brengen en voilà, het vuil is er nu zo af te wassen.

- Tip #2209

0 0






Als bij mij iets is aangebrand doe ik water met azijn in de pan en koken. Is veilig voor alle soorten pannen!

- Tip #4308

0 0






Aangekoekte pannen worden weer razendsnel schoon door er warm water met een schepje oxi waspoeder bij te doen!
even laten weken, afwassen en weer spik en span!

- Tip #4266

0 0






Zet de pan een nachtje in de soda met water natuurlijk en de pan is weer helemaal schoon .

Anoniem - Tip #4189

0 0






Aangekoekte pan,vul de pan met water en doe en wat waspoeder in,laat het eventjes koken en uw pan is helemaal weer schoon!

- Tip #3529

0 0






Als u een verbrande koeken(pan) heeft, doe er dan lauw water in. Doe de koekenpan op het vuur en laat het water koken. Zoals u wou, de verbrandings plekken verwijderen van de koeken(pan)!

Anoniem - Tip #4641

0 0






Zet deze met een goede scheut pure javel op het vuur, laat dit enige minuten echt koken en na het afwassen is deze weer net zo goed als nieuw. De reuk moet je er wel bijnemen, maar het is goedkoper dan telkens nieuwe te kopen.

- Tip #5411

0 0






Een laagje cola in de aangebakken pan en een nachtje laten staan.

- Tip #7015

0 0






Als de aardappels of de rijst aanbrandt: doe het vuur uit, LAAT HET DEKSEL OP DE PAN!! doe de pan in de gootsteen en laat het koude water langs de pan lopen tot het uitsesist is; deksel er af en meteen overdoen in een andere pan. De brandlucht???Niets meer te ruiken en het smaakt óok niet aangebrandt.Pan schoonmaken zoals in de andere tips wordt vermeldt.

- Tip #5831

0 0






Een aangekoekte pan, geen probleem. Een laagje warm water in de pan doen en een vaatwastabletje of een beetje vaatwaspoeder. Even laten weken En superschoon is je pan.

- Tip #5776

0 0






Als je eten (bijvoorbeeld je aardappels of rijst) is aangebrand dan opzetten met water en een schep biotex in je pan doen. Het aangebrandde eten laat dan los.

- Tip #5444

0 0






Doe water met een vaatwastabletje in de aangekoekte pan, even laten koken, afspoelen en het is weer klaar voor gebruik. Je krijgt een frituur en/of fondue pan ook heel schoon met 1 of 2 vaatwastabletjes, ook even laten koken.

- Tip #3319

0 0






Strooi voor je melk gaat koken in de pan een dun laagje suiker.

- Tip #3050

0 0






Heeft u iets laten aanbranden? geen nood! Een bodem water met daarin een handje soda even laten koken en de pan is zo helder als zilver.

- Tip #2518

0 0






Vul de aangekoekte pan met cola en even goed laten doorkoken. Daarna de pan op de gebruikelijk manier schoonmaken.

- Tip #2412

0 0






Bij een aangekoekte pan direct een flinke laag cola in de pan en een tijdje laten weken. Daarna kun je de losgeweekte restjes zo verwijderen!

Anoniem - Tip #2354

0 0






Bij een aangebrande pan hoe erg ook, en wat het ook is. Niks nachten weken, met soda koken, poetsen etc. Gewoon een flinke scheut bleekwater erin. Een uurtje later laat alle aangbrande en aangekoetkte rommel los. IK ben verder ook niet zo´n bleekwater fan. Ik heb het slechts voor dit soort noodgevallen in huis.

- Tip #2300

0 0






Als je pan zo aangekoekt is dat je met hard boenen nog geen resultaat ziet?
Doe een laagje cola in de pan, laat het even koken en dan afkoelen.
Als de pan afgekoeld is met een schuurspons erdoorheen, en je merkt dat het makkelijk gaat

- Tip #2633

0 0






Vul de pan met een klein bodempje Antikal, even laten weken en wegpoetsen met schuursponsje! (niet te hard natuurlijk).

Anoniem - Tip #2702

0 0






Leg er gewoon 2 theelepeltjes bij in.

- Tip #2990

0 0






Heeft u ook weleens last van aangekoekte pannen.?
Doe er dan een beetje cola in en laat het even weken (ong,5 min) werkt uitstekend!!!

- Tip #2953

0 0






Zet een laagje heet water met een beetje biotex (wasmiddel voor de witte was kan ook) op zacht vuur. Na 15 - 20 minuten is uw pan schoon.

- Tip #2884

0 0






Aangekoekte laag verdwijnt als je er jif in doet en de vuiligheid net onder water zet, dan het water laten koken ca 5 á 10 min. Het vuil komt vanzelf los. Lukt dit niet direct, dan de pan een nachtje laten staan.

Anoniem - Tip #2758

0 0