Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kool geur

Hoe kun je de geur van kool verbloemen?

Grootmoeders tips als je de geur van kool wilt verbloemen.

Bonekruid voorkomt geur bij koken van kool

Voor alle kolen, bloemkool-savooikool-witte kool spruitjes etc ruiken niet erg fris als ze gekookt worden. Als je tijdens het koken Bonekruid in het kookwater doet, dan ruikt het niet. Het bonekruid is nog goed voor de spijsvertering ook.

Deborah
Tip #5621


Vieze stank van kool

Als je kool gaat koken ontstaat er vaak een vieze geur. Als je een ongepelde walnoot of een halve citroen bij de kool in de pan doet dan zal je zien dat de geur zal afnemen. Bleekselderij lijkt ook goed te helpen.

JanetteB
Tip #18057


Kool geur tegen gaan tijdens het koken

Kool kan behoorlijk vies ruiken als je het kookt. Daarom heb ik een manier waarop je dit kan voorkomen. Ik heb het een keer ergens gelezen. Je kan een hele walnoot of een schijfje citroen bij in het koken doet, zal de geur heel wat minder worden. Je zit dan niet in die verschrikkelijke geur, maar je kan je kool wel goed koken.

Michiel
Tip #20424


Bleekselderij tegen kool geur

Kool kan bij het koken vies gaan ruiken. Dit komt omdat er veel rare geurtjes vrij komen. Dit is gelukkig relatief makkelijk op te lossen. Door wat bleekselderij mee te koken, zorg je er voor dat de kool geur een stuk sneller weg gaat. Ook wordt een groot deel van de geur geneutraliseerd.

Mitchel
Tip #21356


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen