De beste tips

Kattenpis geur verwijderen

#1. Geur van kattenpis neutraliseren

Niets vervelender dan de lucht van kattenpies in je bank, omdat je geliefde huisdier een ongelukje heeft gehad. Ik heb van alles geprobeerd, maar kreeg van een vriendin uit Amerika de gouden tip: Je neemt 3 gelijke delen azijn, heet water en allesreiniger (evt. met geur!). Die mix je, doe je in een sprayflacon en daarmee spray je de bank lichtjes in. Even in laten trekken, en dan met een fohn of in de lucht laten drogen. Zorg wel dat je goed ventileert, want de azijn ruik je! Als het is opgedroogd, zal je merken dat de azijnlucht weg is, en de lucht van de kattenpies heeft "meegenomen".
Kattenpis geur verwijderen

#2. Geur van kattenpis neutraliseren

Gebruik bij het opruimen van kattenplas een schepje biotex (wasmiddel) in je schoonmaak sopje. De enzymen in dit product vernietigen de kristallen die de onaangename geur van kattenplas veroorzaakt.
Kattenpis geur verwijderen

#3. Kattenpis verwijderen van hout

Heb je een houten vloer en een kat die zijn plas niet op kan houden of uit nijd overal plast? Als je houten vloer gelakt is, is het geen probleem. Even opdeppen met keukenpapier en schoonmaken met een sopje met allesreiniger voldoet. Is je houten vloer niet gelakt en heeft je kat een ongelukje gehad dan moet je iets voorzichtiger zijn. Het beste is het om een sopje van water en Biotex te maken. De enzymen in Biotex werken fantastisch op vlekken veroorzaakt door huisdieren. Ze lossen de vlekken op. Dep de vlek voorzichtig schoon met het sopje. Na afloop kun je het hout eventueel nabehandelen met wat pure alcohol.

Bekijk 4 andere tips

De nieuwste tips

Kattenpis geur verwijderen

Urinegeur uit tapijt verwijderen: azijn, water en een kledingstomer

Gebruik 50/50 azijn en water in een sprayflacon en spray dit op de plek. Helaas was de geur nog niet helemaal uit het tapijt verdwenen. Na het uitgebreid stomen met een kledingstomer (het water/azijn-mengsel zat nog op de plek) is de geur nu weg. 

Kattenpis geur verwijderen

Urinegeur verwijderen uit tapijt met azijn, water en een stomer

Gebruik 50/50 azijn en water in een sprayflacon. Helaas was hierna de geur nog niet helemaal verdwenen uit het tapijt. Na het uitgebreid stomen (met een kledingstomer) van de plek, waar het azijn/water mengsel nog op zat, is de geur verdwenen 

Kattenpis geur verwijderen

Nicolor

Spray een beetje op de plek van de katten urine en de geur is meteen weg.

Nog 4 andere tips

Kattenpis geur verwijderen

HG tegen urinegeur kat

Niet echte een gouwe ouwe tip van grootmoeders maar werkt wel: HG tegen urinegeur. Belangrijk is om zo snel mogelijk de grote hoeveelheid van de kattenpis weg te halen met bijvoorbeeld keukenpapier en zo droog mogelijk te deppen. Vervolgens flinke hoeveelheid erop sprayen en wachten...

Kattenpis geur verwijderen

Kattenpisgeur uit de betonnen vloer

Gebruik hiervoor geen bleekmiddel, want chloor zet de kat juist aan tot plassen. U kunt de vloer reinigen met azijn of soda.
Kattenpis geur verwijderen

Kat plast steeds op bed

Mijn katje plaste veel op het bed, dit omdat ze het lekker vinden op dons. Door het kraken van de deken denken ze dat het een bak is. Je moet het kleintje de eerste tijd buiten de kamer van je moeder laten zodat ze eerst groot genoeg wordt en fatsoenlijk op de bak gaat.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kattenpis geur verwijderen

Kattenpis geur verwijderen met baking soda

Strooi baking soda op de plek waar de kat heeft geplast, laat het een nachtje intrekken, zuig het de volgende dag op met de stofzuiger en de geur is verdwenen!