De beste tips

Kiespijn

#1. Kauwen op ui bij kiespijn

Kauw 3 minuten op een stukje rauwe ui en weg is de kiespijn.
Kiespijn

#2. Toco-tholin tegen kiespijn

Wanneer je kiespijn of last van zenuwpijn hebt, doe een paar druppels toco-Tholin op en rond je kies, het verdoofd, de pijn trekt weg.
Kiespijn

#3. Spoelen met tandpasta

Smeer een dikke klodder tandpasta (liefst voor gevoelige tanden op en rondom de pijnlijke kies of tand. De tandpasta vermengt zich met het mondslijm. "Spoel" hier een tijdje uw mond mee. Wanneer u het idee heeft dat de tandpasta zijn werk heeft gedaan, de tandpasta uitspugen.
Bekijk 11 andere tips

De nieuwste tips

Kiespijn

Pijn verlichten

Appelazijn werkt ook erg goed, 2 thee lepels azijn op 240 ml zuiver water spoelen voor 20 sec tot 1 min, en bij ondragelijke pijn puur gebruiken nadien goed spoelen erg belangrijk.

Kiespijn

Kies of tandpijn verlichten

Probeer eens ipv een hele kruidnagel op de pijnlijke plek te leggen dit eens:

Rasp of vermaal een aantal kruidnagels en vermeng dit met een klein scheutje olie meng dit goed doorelkaar en smeer dat met bijvoorbeeld een wattenstaafje op het pijnlijke gebied. Je zal echt merken dat de pijn verdoofd wordt

Hoe langer je dit mengsel laat staan hoe sterker het wordt.

Kiespijn

Pijnstiller

Als je last hebt van een kies of tand kun je ook een pijnstiller gebruiken. Die laat je pijn voor een tijdje verdwenen.

Nog 11 andere tips

Kiespijn

Kruidnagelolie vermindert kiespijn

Heb je tand- of kiespijn doe er dan wat kruidnagelolie op. Dit verzacht en verdooft de pijn. Werkt echt. bron: marathon man film uit 1976.
Kiespijn

Smeer mosterd tegen kiespijn

Smeer op de pijnlijke stukken tandvlees grove mosterd. Het beste is nog fijngemalen mosterzaadjes maar grove mosterd helpt ook!!!
Kiespijn

Spoelen met zoutwater tegen kiespijn

Eerst mond goed spoelen met warm zoutwater, ik doe voor 1 glas (250ml) 2 theelepels, dan doe ik 1 theelepel kokosolie en spoel daar me mond mee zolang ik het kan volhouden en spoel weer me mond met warm zoutwater.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kiespijn

Hete theedoek tegen kiespijn

Kiespijn? Pak een boterham snijd de korstjes eraf. Een theedoek dubbelvouwen daar de boterham op leggen en met kokend water begieten zodat de boterham nat is. De theedoek verder opvouwen en zo heet mogelijk tegen de wang aanleggen. Pas op met verbranden!
Kiespijn

Kiespijn en Tandpijn

Tandpijn kun je op 2 verschillende manieren ervaren:
1. Pijn van een gaatje
2. Wortelpijn van teruggetrokken tandvlees waardoor het onderste gedeelte van de gevoelige tandwortels vrijkomen.
Aanpak/Oplossing:
- Simpelweg min. 2x p/dag goed poetsen, liefst met een mint-tandenpasta ZONDER fluoride. Gebruik gerust 2 tandenborstels: een medium borstel, en een zachte borstel voor wanneer je je wat zwakker voelt.
Bloeden van het tandvlees gebeurt wanneer je zwak bent, en dit is normaal. Het is een aanwijzing dat je voeding en lichaam niet optimaal zijn. Borstel harder voor gezonder tandvlees, bij gevoelige tanden (irritatie), borstel dan zachter.
Zorg beter voor je innerlijke zelf door gezonder/beter/verser te eten en leer je tanden beter kennen in de spiegel: Tot in Detail.
Begrijp dat je tanden op natuurlijke manier van BINNENUIT helen bij een gezonde levensstijl. (Amalgaamvullingen [Lees: Kwik] zijn slecht/zeer ongezond voor zowel de hersenen als je lichaam.)
Voorkomen is dus altijd beter dan genezen.
Mint, eieren, melk, varkensvlees(vetten) zijn de voornaamste bronnen voor gezonde tanden, maar er zijn er nog veel meer.
Snoep is slecht. Voor alle voeding die je eet geldt; hou de PH van je mond neutraal door te spoelen met water, op mint-Kauwgom kauwen mag ook.

Kiespijn

Paradontax verzacht pijn van verstandskies

Smeer een klodder parodontax tandpasta op de wond, het verzacht de pijn direct. Dit geprobeerd naar aanleiding van een andere tip op omaweetraad. Parodontax tandpasta is speciaal voor gevoelig / ontstoken tandvlees.

Kiespijn

Kruidnagel in kies tegen pijn

Zwarte thaise kruidnagel op of in kies doen, helpt echt.
Kiespijn

Met blote voeten op koude vloer staan

Ga met blote voeten op een koude natte dweil of een koude stenen vloer staan. Na een paar tellen trekt de pijn weg. Wel naar de tandarts gaan, want het helpt maar tijdelijk.Goed om bijvoorbeeld de nacht door te komen.
Kiespijn

Spoelen met bremzoutwater bij kiespijn

Regelmatig spoelen met bremzout (warm) water.
Kiespijn

Zenuw pijn

Koud water in je mond. Pijn gaat paar min helemaal weg

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kiespijn

kiespijn

Als het ondragelijk wordt op een teentje knoflook kauwen

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist ( in dit geval tandarts) te raadplegen.