De beste tips

Ontstoken tandvlees

#1. Bezoek mondhygiënst bij ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees: De tips die hiervoor vermeld staan werken maar tijdelijk. Voor een echte oplossing adviseer ik een onderzoek door een mondhygiënist. Zij/hij geeft een gedegen advies en kan indien nodig een goede behandeling bieden.

Ook spreekt het voor zich dat je goed tussen de tanden moet reinigen.

Ontstoken tandvlees

#2. Spoelen met zeezout

Spoelen met zeezout, remt ook tandsteen.
Ontstoken tandvlees

#3. Grootmoeders tip ontstoken tandvlees: Aluin

Bij ontstoken tandvlees spoelen met aluin. Je tanden lijken er ook witter door te worden.

Bekijk 17 andere tips

De nieuwste tips

Ontstoken tandvlees

Aleppo olijfoliezeep

Mijn tandvlees was ineens zo erg ontstoken dat het ‘s nachts en tijdens het eten ontzettend pijn deed. Het ging niet over met goed poetsen, ragers en chloorhexidine spoeling. Nadat ook de tandarts geen oorzaak kon vinden ben ik gestopt met chloorhexidine en overgestapt op Aleppo olijfoliezeep met laurierolie. Eindelijk trok de pijn en ontsteking weg!  

> Twee of drie keer per dag handen goed inzepen met Aleppo zeep en daarna het tandvlees inmasseren. Daarna goed met water spoelen. Als je gewend bent aan de smaak kun je de zeep ook langer in je mond houden. Niet doorslikken!

Ontstoken tandvlees

Spoelen met jenever

Ik ben een graag geziene klant bij de mondhygiënist maar afentoe heb ik last van mijn tandvlees. 

wat bij mij helpt is mijn mond met jenever spoelen. 

Ontstoken tandvlees

Baking soda en natuurlijke tandpasta

Als je ontstoken tandvlees hebt dan kan je het beste 2x daags spoelen met lauwwarm water en baking soda,

Wat ook heel erg helpt is een natuurlijke tandpasta zonder fluoride (daar krijg je vaak ontstekingen en gaatjes door) te gebruiken!

Nog 17 andere tips

Ontstoken tandvlees

Thee trekken helpt bij ontstoken tandvlees

Thee trekken van een handjevol rozemarijn op een klein pannetje met water. Doe er 2/3 kruidnageltjes bij. Beiden enorme ontstekingsremmers. Drink elke dag 2 kopjes en met 3 dagen ben je van je ontsteking af. (en meteen ook van je obstipatie, als je daar last van hebt ) Tip: plant een rozemarijn in je tuin, het wordt een struik waar je zelfs de hele winter door van kunt blijven pukken.
Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees poetsen

Als uw tandvlees ontstoken is, is het aangeraden om het tandvlees mee te ' poetsen' het tandvlees bloeid wel maar resten van eten komen daardoor los en zo wordt de ontsteking minder, daarna spoelen met mondwater en de ontsteking verdwijnt. (tip van tandarts)
Ontstoken tandvlees

Tandpasta zonder Fluoride

Als je ontstoken tandvlees hebt, kan dat door je tandpasta komen. Ik ben er na jaren achter gekomen dat ik allergisch ben voor fluor. Door tandpast ZONDER FLUOR te gaan gebruiken ben ik van mijn ontstoken tandvlees af. Even volhouden hoor.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Ontstoken tandvlees

Afgekoelde kamillethee voor ontstoken tandvlees

Voor vrijwel alle problemen met tandvlees en lichte tandpijnen spoelen (als het lukt een aantal minuten) met afgekoelde kamillethee. Kamille heeft een sterk desinfecterende werking.

Ontstoken tandvlees

Grootmoeders tips ontstoken tandvlees

Mijn grootmoeder had altijd veel tips in huis voor onstoken tandvlees, hier een opsomming van enkele van deze tips. Ik hoop dat ik ze allemaal goed onthouden heb:

Vitamine C en fruit helpen bij het sterk houden en het genezen van het tandvlees.

Calcium zorgt voor sterkere botten en tanden, dit helpt natuurlijk ook met het versterken van de tanden in het tandvlees.

Aloe Vera vermindert de ontsteking bij gingivitis. je kan hiervoor het beste Aloe Vera creme gebruiken.

Stop met roken! Roken is verschrikkelijk voor het tandvlees en voor je gehele gezondheid.

Poets uw tanden elektrisch, dit zorgt voor een betere reiniging van de tanden.

Breng na het poetsen wat honing aan op het ontstoken tandvlees. Dit zal een ontsmettende werking hebben.

Maar misschien wel de beste tip: Poets vaak je tanden! De ontsteking zal vanzelf afnemen.

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees spoelen met salie en zout

Bij ontstoken tandvlees en aantal bladeren salie in heet water doen en een flinke scheut zeezout erbij. Hiermee zo veel mogelijk mee spoelen. Als men het gorgelt helpt het overigens ook bij keelontsteking.
Ontstoken tandvlees

Oil-pulling bij ontstoken tandvlees

Oil-pulling, ofwel olietrekken. Dagelijks 15-20 min een eetlepel (koudgeperste) olie in de mond nemen. Trek de olie langzaam heen en weer (stuwen/trekken) langs de tanden/tandvlees. Werkt bijzonder goed, daarnaast werkt het ontgiftend voor het hele lichaam. Daarom altijd na het olietrekken de olie uitspugen in het toilet.
Ontstoken tandvlees

Tandplaque veroorzaakt tandvleesontstekingen

Bij tandvleesontsteking werken de middeltjes die op uw website vermeld staan maar tijdelijk.
Tandplaque (C.Q. tandsteenvorming)is namelijk de eerste oorzaak van een tandvleesontsteking.
Het optimaliseren van de mondhygiene, het laten verwijderen van tandsteen door de mondhygienist zorgt ervoor dat het tandvlees zich herstelt.
Let er wel op dat bij ernstige tandvleesproblemen ook afbraak van het kaakbot plaatsvindt en dit komt niet meer terug,hierdoor kunnen tanden en kiezen verloren gaan.Uw mondhygienist kunt u daar meer over vertellen.
Bovendien helpt zij u op weg naar het verbeteren van de mondhygiene.
Stephanie, mondhygienist

Ontstoken tandvlees

Gan naar de mondhygiënst

Ben het helemaal met Stefanie eens. Ga naar de mondhygiëniste en pas op met deze tips, deze komen uit grootmoeders tijd en dat is lang geleden =)


Martine ~ Mondhygiëniste

Ontstoken tandvlees

Vitamine C kauwtabletten

Per toeval ontdekt:

Ik nam twee kauwtabletten vitamine C (80mg per stuk). Een paar uur later zakte de pijn helemaal weg en ben C blijven slikken. Pijn is niet meer terug gekomen en ontsteking paar dagen later helemaal weg! Het proberen waard lijkt me.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Ontstoken tandvlees

Salie blaadje werkt voor ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees: leg er een salie blaadje (eventueel eerst overgoten met heet water) op. Het verzacht echt en werkt ontsmettend. Deze tip kwam van mijn grootmoeder!

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees

1. Poetsen met tandpasta waarvan de basis Aloe Vera is. Je kunt ook een erwtje in je mond doen en spoelen met wat water. 2. Trek (10 min) thee van verse salie en spoel hier je mond mee. Je kunt de thee natuurlijk ook opdrinken. 3. Paradontax tandpasta werkt ook, net als bij punt 1. 4. Pyralvex, koop je bij de drogist. Enkele keren per dag aanstippen en het hebt goed. 5. Weerstand opbouwen, rust en gezond eten (vitaminen).
Ontstoken tandvlees

Goede huismiddeltjes

Ik had last van ontstoken tandvlees en was op zoek naar allerlei middeltjes die konden helpen. Toen kwam ik uit op het advies 'flossen en goede tandhygiëne' ik ben maar begonnen met flossen. In het begin was het eén grote bloeding, maar naarmate ik dit dagelijks deed werd het minder en minder.
Ontstoken tandvlees

Overgangsranden van tandvlees en tand schoonhouden

Poets met een zachte tandenborstel met tandpasta rustig het ontstoken tandvlees. Waar de tand en het tandvlees samenkomen zitten de meeste bacteriën.

Het ontstoken plekje moet ongeveer 2 weken 2 keer per dag gereinigd worden om te herstellen. Als het  bloed is het niet erg, dit verdwijnt ook naar 2 weken.

Bezoek een tandarts of mondhygiënist voor eventuele medicatie om te helpen met spoedig herstel.

Ontstoken tandvlees

Knoflook vers

Savonds na de laatste poetsbeurt op verse knoflook kauwen. Het is niet lekker en op een gegeven moment voel je t branden, maar probeer het zo lang mogelijk en spuug dan alles uit en ga slapen. De volgende ochtend voelt het echt tien keer beter ‼️

Ontstoken tandvlees

Vitamine D tegen ontstoken tandvlees

Jarenlang heb ik constant ontstoken tandvlees gehad, het maakten niet uit hoeveel ik mijn tandenpoetsten, flosten of spoelden.

Nadat ik vitamine D tabletten ben gaan slikken was het weg na een paar weken, en is het ook niet meer teruggekomen.

Ontstoken tandvlees

Odol mondspoeling

Als ik ontstoken tandvlees heb dan gebruik ik een paar druppeltjes odol mondspoeling doe dat op mijn vinger en smeer dat op de zere plekken. herhaal dit een dag of 3 en het gaat weer weg

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.