De beste tips

Kringen in teak

#1. Kringen op Teak? Koperpoets

Heb je last van witte kringen in je teak houten tafel, dressoir etc. Gebruik dan koperpoets, klinkt raar, maar werkt echt. Doe wat koperpoets op een doekje en wrijf de plek waar de kring zit goed in, tijdje wrijven en je ziet het wegtrekken. Je ziet er uiteindelijk helemaal niets meer van.

Kringen in teak

#2. Kringen in teak verwijderen door koperpoets

Het klinkt een beetje raar, maar het werkt echt. Bij witte kringen in je teak houten tafel kun je dit eruit krijgen door koperpoets te gebruiken. Als je een beetje koperpoets op een doekje doet en je wrijft vervolgens over de kringen heen zullen de kringen vanzelf verdwijnen. Na een poosje wrijven zie je niks meer van de teak.
Kringen in teak

#3. Wrijf kringen op teak in met sigarenas

De kringen op een houten tafel van teak krijgt men weg als men ze inwrijft met sigaren as. Gegarandeerd dat de kring weg gaat. Later wel schoonmaken met een doek.

De nieuwste tips

Kringen in teak

Met een vlammetje aan de slag

voorzichtig met een vlammetje er overheen gaan helpt ook, van aansteker of zo
Kringen in teak

olie en azijn

Vochtkringen (of vlekken) in onbehandeld hout krijg je eruit door ze in te smeren met een mengsel van olie en azijn. Even laten intrekken en dan met zachte doek uitwrijven. Indien nodig herhalen.
Kringen in teak

Schuursponsje en groene zeep

Een kring in mijn teake tafel kreeg ik met geen mogelijkheid weg, zelfs niet met as zoals hier op de site stond. Even wezen google en het volgende werkt perfect! Smeer op een schuursponsje een beetje groene zeep en ga daarmee over de kring en schuur de kring eruit. Klinkt eng, maar het werkt perfect!