De beste tips

Kwallenbeet

#1. Kwallenbeet weg met sudocrem

Ah een kwal heeft je gebeten altijd vervelend , maar nu is er een hele goede oplossing voor sudocreme smeer een laagje sudocrem over de plek waar je gebeten bent (niet te weinig je mag op die plek geen huid meer zien)  de pijn verlicht dan en over een paar minuten is de beet weg . Let op dat je nier alles om je heen wit gaat verven😅. 

Kwallenbeet

#2. Kwallenbeet

Tip uit Thailand! Kwallenbeet spoelen met zout water!! Geen zoet, dit activeert de netelcellen die de kwal tijdens zijn beet heeft achtergelaten
Kwallenbeet

#3. Azijn en een watje

Als je door een kwal gestoken bent, met azijn op een watje over de plek (en een klein beetje er om heen) wrijven. Na een uur is de pijn en jeuk weg. Soms kan je het na enkele uren nog wel een klein beetje voelen, maar dat is spoedig weg.
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Kwallenbeet

Kwallen beet weghalen met sudocréme

Ah je bent gebeten door een kwal altijd vervelend , maar wist je dat er een heel handig trucje voor is .  Smeer een laagje sudocréme op de plek waar je gebeten bent. Smeer het laagje niet te dun je mag op die plek geen huid meer zien.  Na een paar minuten voel je niks meer van de beet en zie je er niks meer van . Let op niet allles om je heen wit verven door het aan te raken😅. 

Kwallenbeet

Zand erover en wrijven

Als je door een kwal bent gebeten moet je gelijk met zand erover vrijven.zand neemt het gif op.Dan met schoonwater spoelen.Doet wel even pijn maar naar 2 a 3 dagen is het weg. Geleerd in Frankrijk
Kwallenbeet

Azijn sprenkelen

Bij kwallenbeet azijn erover heen sprenkelen. Helpt goed en dan naar de dokter.

Nog 2 andere tips

Kwallenbeet

Plassen / urine tegen kwallenbeet

Als je gebeten bent door een kwal (eigenlijk is het niet echt bijten, maar krijg je via de tentakels kwallengif op de huid) kun je eroverheen plassen. Het klinkt een beetje vies, maar het zuur in de urine brengt binnen twee minuten verlichting en de zwelling neemt af. In warme klimaten of bij een zware kwallebeet is even naar de EHBO-post op het strand wel aan te raden. Ook door koelen (ijsklontjes of fris -zoet- water) neemt de zwelling af.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kwallenbeet

Wrijf een tomaat op je kwallenbeet

Snij een tomaat door een wrijf met de tomaat over de kwallenbeet en je voelt de pijn wegtrekken.

Gerelateerde onderwerpen