De beste tips

Brandnetel jeuk

#1. Smeren met tandpasta

Het plekje insmeren met tandpasta, na een aantal minuten is de jeuk verdwenen!
Brandnetel jeuk

#2. Adem inhouden

Wat helpt tegen brandnetels? Adem inhouden en dan de brandnetel weg halen. Je wordt niet geprikt als je je adem inhoudt . Heb het al een paar keer geprobeerd. De ideale oplossing.

Brandnetel jeuk

#3. Smeer brandnetel plek in met azijn

Heb je je gebrand aan een brand netel, smeer het in met wat azijn. Mijn oma deed het altijd en het branderig gevoel trok meteen weg.
Bekijk 38 andere tips

De nieuwste tips

Brandnetel jeuk

Grote weegbree

Smeer de bultjes in met het sap van de grote weegbree bladeren. Dat zorgt voor verkoeling en jeukvermindering.

Brandnetel jeuk

Weken in warm water met groene zeep

Nadat ik vanochtend tijdens werk perongeluk meerdere brandnetels uit de grond heb getrokken met blote handen heb ik last van prikkende vingers. Nu heb ik al meerdere dingen geprobeerd en toevallig had ik groene zeep in de kast staan, ik heb een bakje met warm water en een beetje groene zeep gevuld en heb m'n hand er 10 minuten in gehouden en beetje gewreven, nu voel ik helemaal geen pijn meer!

Brandnetel jeuk

denk aan iets leuks

denk aan iets wat je echt heeeeel leuk en geweldig vindt

Nog 38 andere tips

Brandnetel jeuk

Rauwe aardappel

Als je door een brandnetel gestoken wordt. Een rauwe aardappel door snijden en over de plek strijken het verlicht meteen en na een aantal keren strijken zijn de bultjes en de prikkende pijn weg.
Brandnetel jeuk

Weegbree wrijven over brandnetel plek

Een bekende oplossing tegen brandnetelbulten is weegbree. Dit onkruid staat vaak ook nog in de buurt van brandnetels! De bladeren stuk wrijven over de pijnlijke plek en de pijn gaat gelijk weg!

Brandnetel jeuk

Urine werkt direct

Als je in de brandnetels heb gestaan, kun je als je de andere middelen niet kunt vinden of ziet, dan kun je met urine over de plek (ken ) wrijven.
Misschien een beetje vies, maar het werkt direkt.
En je heb het altijd bij je.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Brandnetel jeuk

Brandnetel jeuk verhelpen met paardenbloem

Pluk een paardebloem die in bloei staat. Wrijf met het gele hart van de knop over de plek waar de brandnetel geprikt heeft.

Brandnetel jeuk

Weegbree blad

Kneus het blad van de weegbree en wrijf het over de jeukende plek. Werkt zeer goed als direct na het begin van de jeuk de plek ingesmeerd wordt.
Brandnetel jeuk

Azijn over de zere plekken

Als je in de brandnetels bent gevallen moet je er azijn over heen doen, het gaat prikken maar de pijn gaat wel weg.

Brandnetel jeuk

Speeksel op de wond

Doe wat speeksel op de pijnlijke wond of spoel het om met water totdat de pijn weg is, werkt heel erg snel.
Brandnetel jeuk

IJskoud water tegen brandnetel prik

Als je een brandnetel heb geraakt, dan kan je ijskoud water op die plek doen en niet meer raken. Na een paar minuutjes is het over.

Brandnetel jeuk

Paardenbloem voor brandnetel jeuk

Het blad wat bij de paardenbloem groeit trek je eraf, en wrijf het op de plek een tijdje en WEG is de jeuk. Geleerd toen ik nog klein was.
Brandnetel jeuk

Plassen over brandnetel plek

Plas over de "steek" heen klinkt misschien vies maar help echt. En hondsdraf (staat altijd in de buurt van brandnetels ) helpt ook, even kneuzen erover wrijven en weg is de jeuk, dat doe ik zelf altijd.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Brandnetel jeuk

Deppen met azijn

Is uw kind per ongeluk in de brandnetels gelopen of gevallen? Dep de zere plekken dan in met gewone azijn. Dit neemt niet de plekken weg maar wel de pijn.

Brandnetel jeuk

IJskoud water

Ben je in een brandnetel gevallen, dan moet je er ijskoud water opdoen

Brandnetel jeuk

Pluk Hondsdraf

In de buurt van brandnetels vind je ook altijd hondsdraf. Ben je geprikt door een brandnetel, pluk dan wat hondsdraf, kneus het plantje tot het sap eruit komt en smeer de plek in, de jeuk verdwijnt vrijwel direct. Heel handig om het je kinderen meteen te leren, zo kunnen ze zichzelf direct helpen.
Brandnetel jeuk

Dovenetel

Heb je je geprikt aan een brandnetel zoek naar de doven netel die met blauw gekleurde bloemetjes (lijkt op de brandnetel) het plantje staat altijd bij brandnetels in de buurt, wrijf het prikkende deel in en je bent met luttele seconden van de jeuk af.
Brandnetel jeuk

Witte besjes wrijven over brandnetel plek

Vaak groeien er bij de brandnetel witte "besjes" (bolletjes). Wrijf deze over de plek en de jeuk gaat weg. (geleerd toen ik klein was)
Brandnetel jeuk

Azijn op prik brandnetel

Geprikt door een brandnetel? Smeer er wat azijn op. Werk echt:)
Brandnetel jeuk

Wrijf azijn over de huid

Wrijf azijn over je huid. Dit lost de kalk van de haartjes van de plant op en verdunt de gifstoffen waardoor ze hun eerbaarheid verliezen.

Brandnetel jeuk

Zelf-gemaakt brandnetel mengsel

Hoe moet je het mengsel maken?

  • handzeep
  • tandpasta
  • water

Meng deze ingrediënten door elkaar en smeer het op de van de wond. Ik heb het zelf ook gedaan en het laat de brandnetel steek sneller verdwijnen.

Brandnetel jeuk

Weegbree of hondsdraf

Speciaal voor Olivier (tips tegen brandneteljeuk) die denkt dat het sap van de paardenbloem giftig is: Dat is die dus niet. Integendeel; het is zeer gezond!
Tegen brandneteljeuk werken: weegbree; hondsdraf of zuring. Allemaal vindbaar in de buurt van de brandnetel.

Brandnetel jeuk

Wegenbladeren

Je kent het wel de jeuk van brandnetels als je de plant aan raakt, Met 1 simpele oplossing is de jeuk/pijn weg. Met Wegenbladeren haal je dit weg. Kneus wat Wegenbladeren en veeg deze over de plek waar de last zit, hoeft maar 1 minuutje mag langer en de jeuk/pijn is weg. ( Wegenbladeren staan meest bij onkruid planten in de buurt ).

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Brandnetel jeuk

Urine wrijven over brandnetel plek

Heb je last van brandnetels? Geen paniek!
Ga naar de wc (mag ook ergens anders) en plas of wrijf er over heen met urine. Het klink heel vies, maar het werkt wel!

Hopelijk was dit een goede tip :)

Brandnetel jeuk

Azaron of Calendulan bij brandnetel jeuk

Bij brandnetel jeuk helpt ook Azaron of Calendulan. Heb je dit niet in huis helpt gewoon Azijn ook!
Brandnetel jeuk

Weegbree helpt tegen brandnetel pijn

Het plantje dat je goed doet staat altijd in de buurt van het plantje dat je kwaad doet, weegbree helpt je... smalbladige of breedbladige, goed kneuzen en direct over de aangedane plekken wrijven. De pijn is zo verdwenen.

Brandnetel jeuk

Dovenetel of gras

In de buurt van de brandnetel groeit de Dove Netel. Het blad hiervan ziet er net zo uit als de Brandnetel, alleen heeft deze kleine witte bloemetjes. Het blad van de Dove Netel of er de plek wrijven en de jeuk is weg.

Je kan ook gewoon gras gebruiken. Pluk wat vers, het liefst jong gras, en wrijf het goed over de plek zodat de sappen vrijkomen. De jeuk verdwijnt als sneeuw onder de zon.

Brandnetel jeuk

Adem inhouden bij brandnetels

Een tip om te voorkomen dat je pijn krijgt van brandnetels. Als bijvoorbeeld een bal in de brandnetels is gevallen. Hou je adem in, pak de bal. Zodra je uit de brandnetels bent kun je weer ademhalen en je hebt nergens last van.

Brandnetel jeuk

Boter

Smeer boter op de plek waar je bent geprikt en laat paar minuten intrekken werkt echt

Brandnetel jeuk

Weegbree helpt bij brandnetel jeuk

Gebrand aan een netel? Neem wat blaadjes van de Brede weegbree, rol ze net zo lang tussen je handen totdat het sap er uit loopt. Smeer dit op de plek. Brede weegbree kun je vinden op plekken waar veel betreding is: langs de weg of langs het pad.
Brandnetel jeuk

Zeep helpt tegen jeuk

Als je geprikt bent door een brandnetel, helpt het om een beetje zeep op de jeuk te doen. Even laten intrekken en dan met lauw water afspoelen!
Brandnetel jeuk

Azijn deppen

Ben je in aanraking gekomen met brandnetels, doop een watje in de azijn en smeer hier de plekken mee in. De jeuk trekt dan vanzelf weg.
Brandnetel jeuk

Hondsdraf helpt

Als u in contact bent gekomen met brandnetel en u krijgt jeuk, uitslag, gebruik dan dit plantje: Hondsdraf. Deze ziet eruit als een klein kerstboompje met paarse knopjes erin. Ze kan groeien bij de brandnetel zelf. Pluk het plantje en wrijf ze op de plek waar u "geneteld" bent. De jeuk/uitslag zal direkt drastisch verminderen!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Brandnetel jeuk

Azijn tegen brandneteljeuk

Als je in aanraking bent geweest met een brandnetel, en dus jeuk hebt, even een doekje met azijn nat maken en op de plek leggen waar het jeukt. De jeuk is gegarandeerd zo over!
Brandnetel jeuk

Steel van de brandnetel

Breek de steel van de brandnetel open en wrijf met het sap de pijnlijke plek in.
Brandnetel jeuk

Kneus een wegen blad

Ben je in de brandnetels gevallen? Kneus dan een wegen blad en wrijf het sap wat vrij komt over de plek van de jeuk en weg is de jeuk.
Brandnetel jeuk

Witte dovenetel

Als je last hebt van een brandnetel, ga terug naar de plaats waar je werd gestoken door hem en zoek naar een brandnetel met witte bloemetjes (deze bloeit het hele jaar, dus geen zorgen in de winter) Deze plant heet witte dovennetel, en als je het plukt en over de plaaats waar je gestoken werd wrijft is het na een paar uur over. kijk uit: als je witte dovennetel doet zonder door brandnetel gestoken te worden helpt het geen ene zier, ook niet tegen andere pijn die lijkt op een brandnetelsteek. ook handig: zoek een paar paardebloemen en knijp het sap eruit boven de wond, oud kindermiddeltje, werkt wel... kijk uit: niet opdrinken je kan er ziek van worden. ik heb deze middeltjes zelf getest, en ze werkten goed!
Brandnetel jeuk

Azijn smeren

Last van brandnetels, smeer wat azijn er op en voor je het weet zijn ze weg.
Brandnetel jeuk

Plas over de plek heen

Plas over de plek met jeuk heen! Helpt echt! Ik dacht ook dat het niet zou helpen, en vies natuurlijk! Maar helpt geheid.
Brandnetel jeuk

Hondsdraf kneuzen

De Hondsdraf is vaak te vinden bij de Brandnetel. Kneus het plantje en wrijf de blaasjes ermee in. Dit kan ook gedaan worden met de bladeren van de klimop. Of anders modder gebruiken en laten drogen.
Brandnetel jeuk

Hondsdraf

In plaats van weegbree; ook hondsdraf werkt tegen jeuk door brandnetels. Bijkomend voordeel; brandnetel en hondsdraf houden van dezelfde bodem- en schaduwomstandigheden dus waar er brandnetels staan groeit altijd hondsdraf.