De beste tips

Lelie stuifmeel kleding

#1. Verwijder lelievlekken met plakband

Om lelievlekken uit je kleding te krijgen is plakband een goed middel. Door plakband dubbel te vouwen met de plakzijde naar buiten kun je door enkele keren op een plek te "stempelen" het stuifmeel gemakkelijk verwijderen.
Lelie stuifmeel kleding

#2. Plakband, goudzeep en heet water

Plakband werkt prima maar soms niet voldoende. Je kunt hierna nog proberen de plekken met groene zeep, ook wel goudzeep genoemd, in te smeren, daarna water wat net van de kook af is erover gieten en voorzichtig de plekken schoonborstelen. Hierna de kleding wassen. Denk er wel om dat niet alle stoffen heet water verdragen en groene zeep kan op donkere kleding lichte verkleuring geven. Zelf toegepast op een lichte katoen broek en synthetische kleding.
Lelie stuifmeel kleding

#3. Lelievlekken verwijderen met stofzuiger

Stof strak trekken en met stofzuiger slang zonder borstel al deppend zonder te wrijven vlekken wegzuigen; tenminste als het net gebeurd is.

De nieuwste tips

Lelie stuifmeel kleding

Lelie stamper verwijderen

Het stuifmeel van lelies kan vervelende vlekken veroorzaken. De meeldraden zorgen in principe voor deze vlakken. Er is echter een oplossing: Je kan als de bloemen nog vers zijn de lelie stamper verwijderen door deze weg te knippen. Je hoeft deze lelie stamper echter niet geheel te verwijderen. Je kan ook de meeldraden halverwege wegknippen. Hier moet je wel een papiertje of keukenrol onder houden. Buiten moet je dit natuurlijk niet doen want dan genieten de hommels en de bijen van de stampers n meeldraden van de lelie.