De beste tips

Lijmresten verwijderen

#1. Lijmresten Verwijderen op Plastic

Lijmresten op plastic is lastig omdat je geen sticker-verwijderaar kunt gebruiken. Er zijn heel wat tips te vinden, maar als je een sticker van een plastic artikel aftrekt en er blijven hardnekkige lijmresten zitten dan kun je alles uitproberen maar bij de meeste tips smeer je de lijm alleen maar uit. Je leest dan pindakaas en mayonaise vanwege de olie die daarin zit, maar dan is het toch het beste om een laagje olijfolie aan te brengen dat werkt het beste en snelste.

Lijmresten verwijderen

#2. Lijmresten verwijderen met cola

Wilt u de lijmresten die achter gebleven zijn van uw vloerbedekking van de trap verwijderen? Giet er cola over heen, (ons is geadviseerd het betere merk cola te nemen ik weet niet of de "goedkopere" ook werken) De cola even een paar minuutjes in laten werken en de lijm verdwijnt als sneeuw voor de zon! Met een plamuur mesje kunt u het nu heel makkelijk verwijderen. Evt de lastige plekjes nog eens behandelen met cola. Mijn man had Binnen het uur onze zoldertrap van 13 treden brand schoon. De recht opstaande trap gedeelte"s heeft hij met een spons goed nat gemaakt. Dit was ook met een uurtje klaar. Wel de ruimte onder de trap leeg ruimen want het lekt door de naden heen.
Lijmresten verwijderen

#3. W5 doekjes tegen lijmresten

Met een W5 doekje van de lidl krijg je de lijmresten er super makkelijk af.
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Lijmresten verwijderen

Föhnen is niet alleen voor je haar!

Op sommige producten ( ik kocht laatst bijv. Een boek) hebben enorme ( prijs)stickers die lijmresten kunnen achterlaten. Zeker niet leuk als je iets cadeau wilt geven!.  Even de föhn erop en voilà, komt er zonder problemen af. 

Lijmresten verwijderen

Lijmresten van tv scherm verwijderen

aceton lost de secondelijm op, je zou in een heel klein hoekje kunnen testen of aceton het scherm aantast.
Lijmresten verwijderen

Lijmresten verwijderen voerbedekking

Er zijn verschillende specialistische producten op de markt om lijm van vloerbedekking te verwijderen. Hier moet je gewoon even naar Googlen en dan zo'n dergelijk product kopen.

Nog 2 andere tips

Lijmresten verwijderen

Lijmresten verwijderen: Koperpoets en keukenpapier

Lijmresten zijn snel te verwijderen met een beetje koperpoets (b.v.Brasso) op een stukje keukenrol.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Lijmresten verwijderen

Verwijderen met lampolie

Als de stucadoor met voorlijmen heeft geknoeid kun je deze lijmvlekken gemakkelijk verwijderen door lampolie erop te smeren.