De beste tips

Marmer laten glanzen

#1. Witte was wax

Behandel een marmeren tafelblad in met witte was, het marmer gaat weer glimmen en is water- en vuilafstotend.
Marmer laten glanzen

#2. Schoonmaken met groene zeep

Marmer is erg zacht, om de toplaag minder doordringbaar te maken, maak je het schoon met groene zeep. Het gaat er ook mooi van glanzen, als je het goed nadroogd, met een doek.
Marmer laten glanzen

#3. Koffiemelk tegen koffiekringen

Heeft u een kopje koffie op vensterbank gezet en heeft u een koffie kring? Schenk er dan wat koffiemelk over en laat het erin trekken en weg is de vlek.

De nieuwste tips

Marmer laten glanzen

Marmer schoonmaken met groene zeep

Marmer schoonmaken begint met het aanbrengen van groene zeep, die je vervolgens een paar minuten laat intrekken voordat je het afspoelt en het marmer droogwrijft met een doek.

Bij hardnekkige vlekken leg je een kompres op de vlek. Een vochtige doek gedrenkt in witkalk of gips kan worden gebruikt, waarbij voor kleurvlekken wat bleekwater of waterstofperoxide wordt toegevoegd, en voor vetvlekken een paar druppels ammoniak. Laat het kompres liggen totdat de vlek is opgezogen. Nabehandeling met verdunde ammoniak en opwrijven met boenwas is aan te raden.

Ook: Witte was kan worden gebruikt om marmer te boenen.

Voor hardnekkige vlekken op wit marmer, meng je waterstofperoxide met gedistilleerd water en een beetje ammoniak. Breng dit mengsel aan met een kwast en verwijder het zodra de vlek begint op te lossen, gevolgd door grondig naspoelen.