De beste tips

Gerecht afkoelen

Een lepel geleidt de warmte uit het gerecht

Om een gerecht snel af te laten koelen zet je een lepel in het gerecht voordat deze de koelkast in gaat. Dit geleid de kou beter en is je gerecht sneller afgekoeld.

Gerecht afkoelen

Gerecht afkoelen met een lepel

Een gerecht af laten koelen duurt soms erg lang. Dit kan saai zijn en ik wil het vaak gewoon direct al eten. Ik zet het gerecht dan in de koelkast met een lepel er in. Door de lepel wordt de warmte er uit geleid en is het dus een veel sneller proces, dan wanneer je er geen lepel in stopt. Het is echt een goede tip als je iets redelijk snel wilt laten afkoelen. Het moet wel in de koelkast
Gerecht afkoelen

Eten afkoelen door in koud water te zetten

Op het moment dat je eten hebt dat je in wilt vriezen of in de koelkast wilt doen, is het natuurlijk wel belangrijk om dit eerst af te laten koelen. Anders gaat de temperatuur van de koelkast of de vriezer namelijk omhoog. Dat wil je natuurlijk niet. Het sneller af laten koelen van eten is te doen door het eten in bakjes in koud water neer te zetten. Hierdoor koelt het eten een heel stuk sneller af.