De beste tips

Marsepein bewaren

#1. Luchtdicht bewaren

Marsepein bewaar je luchtdicht afgesloten op kamertemperatuur. Marsepein droogt aan de lucht niet heel snel uit.
Marsepein bewaren

#2. Marsepein bewaren

Marsepein kan je normaal gesproken lang bewaren. Soms wel tot aan 2 maanden. De verpakking is hierbij wel belangrijk, deze moet dicht zijn of in vershoudfolie. Je kan wel marsepein dus niet een jaar lang bewaren, dus als je je het vergeten bent tijdens de kerstmaanden op te eten dan moet je het toch weggooien.

Ook is marsepein in de koelkast te bewaren, ook hier weer ongeveer 2 maanden. In de Vriezer blijft marsepein vanzelfsprekend langer goed.

Marsepein bewaren

#3. Marsepein bewaren om langer te kunnen eten

Marsepein kun je behoorlijk lang bewaren voor een eetbaar product. Maar dan moet je wel even kijken hoe je het kan verpakken. Mij is geleerd dat het slim is om het luchtdicht te verpakken. Zo blijft het wat langer goed.

De nieuwste tips

Marsepein bewaren

Marsepein bewaren in plasticfolie

Veel mensen vinden marsepein heerlijk om te eten. Echter wordt het snel hard. Dit is natuurlijk vervelend. Hierdoor kun je de marsepein namelijk niet meer goed eten. Hierom is het belangrijk om marsepein te bewaren in plasticfolie. Plasticfolie zorgt er namelijk voor dat de marsepein luchtdicht bewaard wordt. Hierdoor wordt het ook niet zomaar hard.