De beste tips

Kleding wassen

#1. Stank uit kleding verwijderen met azijn

Geurtjes in je kleding die er niet zo makkelijk uit willen? Zet ze in een emmer koud water met een flinke scheut azijn. Nachtje laten weken en dan in de wasmachine.
Kleding wassen

#2. Kleding voor het eerst wassen

Nieuwe kleding gekocht? zet het VOOR DE 1e KEER WASSEN een hele nacht in koud water. Zo voorkomt u krimpen en kleur afgeven!
Kleding wassen

#3. Donkere kleding wassen met schoonmaakazijn

Donkere kleding kan heel goed in de wasmachine bakje met een scheutje schoonmaakazijn de kleding blijft heel mooi en het is nog goedkoper en ook heel goed voor de kalk voor de wasmachine

Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Kleding wassen

Was ruikt niet fris na het wassen

Gebruik een half dopje wasverzachter en vul dit aan met de andere helft azijn. Dit verdund de vettige laag van wasverzachter en geeft toch een heerlijke geur. Het is ook belangrijk om je wasmachine zelf een keer schoon te maken (om vetluis te voorkomen). Vul het bakje van de wasmachine met soda. Laat de wasmachine op 95° draaien.
Kleding wassen

Onbekende vlekken uit Kleding Verwijderen

Gebruik een mengsel van vlekverwijderaars. Gooi van alle vlekverwijderaars (bijvoorbeeld van HG, Dr. Beckman) een beetje bij elkaar leg het kledingstuk met de vlek op een schoteltje kokend water en gooi hier de gemengde vlekverwijderaar bij. Even laten intrekken en met een afwasborstel eruit wrijven.

Kleding wassen

Donkere kleding voor het eerst wassen

Voor de eerste keer nieuwe donkere kleding wassen? Leg het eerst een nachtje in koud water MET AZIJN (houdt de kleur beter vast in het textiel). Daarna ook nog regelmatig wassen met azijn en het blijft donker!

Nog 1 andere tip

Kleding wassen

Stinkende kleding opfrissen in wasdroger

Kleding, die gedragen is op een feestje en stinkt naar de rook is weer snel op te frissen door deze zo'n 10 minuten in een wasdroger (met een slang naar buiten) te stoppen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen