De beste tips

Olievlek uit kleding

#1. Afwasmiddel krijgt olie uit kleding

Bij olievlekken op uw kleding, doet doodgewoon afwasmiddel wonderen. Smeer wat afwasmiddel op de vlek, laat dit eventjes inwerken, en stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Olie uit kleding verwijderen was nog nooit zo makkelijk!

Olievlek uit kleding

#2. Olievlekken verwijderen met wasbenzine

Olie en vlekken van benzine van de auto op de tegels met wasbenzine afboenen, bij zware vlekken herhalen.

Olievlek uit kleding

#3. Vet vlek in kleding

Mijn vader gebruikte vroeger altijd ossegalzeep tegen vlekken. Maak plek wat vochtig met water, wrijf de zeep erop en borstel het zachtjes in met een oude tandenborstel. En uitwassen in de wasmachine. Wacht niet te lang met uitwassen, want dan verkleurd je kleding door de ossegalzeep
Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Olievlek uit kleding

olie vlekken van auto brommer uit kleren

margarine of halvarine  daar de vlek mee insmeren, vet pakt vet op,  dan de wasmachine in

Olievlek uit kleding

Olievlek in tapijt verwijderen

Olievlek in tapijt:

Los ouderwetse vlokkenzeep op en neem dan een anker schrobber. Schrob op de vlekken en uw vloerbekleding is als nieuw. Beter dan een reinigingsmachine en goedkoper. Veel geluk.

Olievlek uit kleding

Olievlek uit kleding met zout

Als je net gemorst hebt met olie op je kleding, gooi er dan flink wat zout overheen en laat het een tijdje intrekken. Daarna er voorzicht afhalen en uiteraard kleding in de was.

Nog 1 andere tip

Olievlek uit kleding

Olievlek uit papier verwijderen

Olievlekken behandelen we als alle andere vetvlekken. Een olievlek op een bladzijde van een boek behandelen we met ether. Voor we met de behandeling beginnen, leggen we onder de besmeurde bladzijde een stuk glas of een ander materiaal dat voorkomt dat de vlek zich op de volgende bladzijde doorzet. De grauw-papier-strijkmethode is oud, maar zeer effectief. Vlekken van lijnolie haalt u weg met warm sodawater.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen