De beste tips

Olijven

#1. Olijven ontpitten

Sommige olijven zijn makkelijke te ontpitten, sommige lukken helemaal niet. Wil je toch die moeilijke olijven ook ontpitten? Doe dan het volgende: Geef een flinke klap op de pit met de platte kant van een koksmes of met een spatel.

Wel even oefenen!

Olijven

#2. Zo marineer ik ze altijd

Ik koop olijven zonder marinade, plet ze met een mes op een snijplank en voeg ze met smaakmakers en olijfolie toe aan een pan. Na 5 minuten opwarmen en afkoelen, laat ik ze minstens een uur marineren. Klaar!

Olijven

#3. Te zoute olijven koken in water

Te zoute olijven kookt men even in water.

De nieuwste tips

Olijven

Olijven die zout zijn

Zoute olijven zijn eigenlijk nooit heel erg lekker. Ik kook ze altijd even in heet water. Daarna heb je er eigenlijk helemaal geen last meer van.
Olijven

Olijven uit potje halen met lepel

Olijven niet met de vingers, maar met een lepeltje uit het potje halen. Dat voorkomt dat de schimmel er binnen een week instaat.

Gerelateerde onderwerpen