De beste tips

Spruw

#1. Pure bosbessensap tegen spruw bij babies

Mijn baby had de eerste weken last van spruw in zijn mondje. Ik kreeg als tip om er pure bessensap op de doen. Gewoon met je vinger aantippen. Na een paar dagen was de spruw verdwenen. Dit werkte beter dan het spul wat ik van de dokter kreeg.
Spruw

#2. Sinaasappel verhelpt spruw

Spruw bij baby kan je ook verhelpen met sinaasappelsap, theelepel met een beetje sinaasapelsap in de mond van de baby en je ziet het gelijk weg gaan.
Spruw

#3. Kokosolie helpt tegen spruw

Geregeld heb ik last van spruw cq mondschimmel. Soms verdwijnt het spontaan maar flink aantal keren heb ik daarvoor de huisarts moeten bezoeken. Je gaat meestal dan weg met een recept voor een kuurtje Daktarin; mondgel of wanneer dat niet afdoende is tabletten. Nu las ik onlangs na veel zoeken op internet dat spoelen met Kokosolie wel eens kon helpen omdat het schimmeldodend is. (Er werd wel aangegeven dat het een niet bewezen middel is) Ik heb een pot gekocht voor een paar euro en was verbaast dat het in vaste vorm was. Ik ben toen 3x daags gaan spoelen en binnen een dag al resultaat. Na 4 dagen was de spruw weg. Dosering die ik hanteerde was een flinke theelepel laten smelten en zo lang mogelijk in de mond houden en goed spoelen. Alvorens spoelen de tanden (en tong) goed poetsen. Succes.
Bekijk 9 andere tips

De nieuwste tips

Spruw

Mond spoelen met propolis moedertinctuur

Een middel dat ik van de dokter kreeg. Spoel je mond 3x daags 1 min lang met pure propolis moedertinctuur. Smaakt niet lekker, maar is wel super efficiënt! 100% natuurlijk en van bijen afkomstig. Ook voor heel wat andere zaken goed, de moeite waard om op te zoeken!

Spruw

Spruw bestrijden door mama’s weerstand op te krikken met natuurlijke middelen

Spruw is een candida-schimmel. Ze teren op suiker. Dus allereerst: zoveel mogelijk suikers mijden. Daarbij ook je eigen afweer opkrikken door dingen te eten die je lichaam helpen de spruw tegen te gaan; olijven, look, cranberry’s, kokosolie (eten, in het mondje van de baby + op de tepels smeren). 

Een goeie probiotica bijnemen kan ook effect hebben!

Spruw

Pau d’arco

Pau d’arco werkt perfect. Je kunt je tepels en het mondje van je baby met een gaasje doordrenkt in de thee vegen, maar je kunt ook pillen gebruiken.. De pillen werken ook tegen andere soorten schimmels, bijvoorbeeld vaginale schimmels (die je bijv. kan krijgen door langdurig gebruik van de anticonceptiepil). Een kennis van ons heeft pau d’arco succesvol ingezet bij prostaatkanker. (Ik wil niet beweren dat alle kanker weggaat bij dit middel, maar bij hem was dat wel het geval)

Nog 9 andere tips

Spruw

Maak tepels schoon na elke voeding met azijn en water

Ik heb alles geprobeerd en dit helpt ECHT! Bij jezelf na elke voeding je tepels schoondeppen met water en azijn gemengd. Bij de baby na elke voeding het mondje schoonmaken met ratanhia mondwater van Weleda. Let op dit verdun ik met water. 1 ml mondwater en 50 ml water. Met een wattenstaafje kun je het makkelijk over het tongetje uitwrijven. nystatine is echt slecht voor je baby en ze worden er erg misselijk van. Het is binnen 2 dagen weg met dit spul en het is 100% natuurlijk.
Spruw

Cranberrysap tegen spruw

Spruw bij baby die borstvoeding krijgt. Cranberrysap in het mondje smeren met een gaasje. Moeder geen suiker eten.
Spruw

Gentiaan Violet tegen spruw

Tegen spruw gentiaan violet gebruiken. Werkt binnen vier tot zeven dagen. Is te bestellen via Internet. Ook helpt pure blauwebos bessen sap of grapefruit pit extract op een gaasje doen en na elke voeding het mondje van de baby behandelen. Bij borstvoeding de tepel van de moeder

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Spruw

Pau d'Arco thee helpt bij schimmels

Gebruik bij spruw pau d'arco thee. Het werkt echt geweldig. De moeder drinkt zo'n 3 a 4 kopjes per dag en bij de baby ga je 3 a 4 keer per dag met een doordrenkt gaasje mee door de mond. Houd dit zo'n 4 tot 5 dagen vol en de spruw is weg. Pau d'arco is tevens ook geweldig bij vaginale schimmels en infecties (ook aan de baarmoederhals). Gebruik een tampon gedrenkt in een sterk aftreksel van Pau d'arco. Pau d'arco is te krijgen in sommige reform zaken (meestal kunnen ze de thee bestellen) of het is via het internet te krijgen.
Spruw

Oerbosbessensap opeen wattenstaafje

Als je kindje spruw heeft in de mond kun je oerbosbessensap met een wattenstaafje opbrengen. Dat trekt samen. Binnen enkele dagen is je kindje van de spruw af.
Spruw

Tepels poetsen met water en azijn

Bij spruw zelf na de voeding tepels met een watje/gaasje deppen met een oplossing van wat azijn in water (1 op 10 ofzo). Het mondje van de baby na de voeding gewoon met een gaasje en water (gekookt --> afgekoeld) schoonmaken.
Spruw

Diflucan helpt bij spruw

Mijn baby had ook erge last van spruw, allereerst ga naar de dokter voor diflacol, dit helpt echt. Nystatine heb ik drie weken gebruikt en daardoor at ze slechter, wat ik als advies kreeg bij de apotheek wat me ook goed heeft geholpen is na iedere fles twee kleine lepeltjes water geven, hierdoor blijven de melk resten niet in de mond zitten en kan er geen schimmel ontstaan. Ook spuugdoekjes max 1x gebruiken, ik gebruikte keukenrol, en de flessen en spenen dagelijks uitkoken. Als je al deze adviezen opvolgt ben je er zo vanaf en heb je weer een happy baby
Spruw

Kokosolie op borsten verhelpt spruw

Smeer met schone handen kokosolie op je borsten. Je pijn en spruw gaat weg en bij je baby ook. Duurt wel paar dagen dat alles weg is.
Spruw

Afgekoeld gekookt water

Afgekoeld gekookt water kan spruw verhelpen bij kinderen.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.