De beste tips

Rits repareren

#1. Spuit kapotte rits in met haarlak

Een rits die niet meer goed sluit, inspuiten met haarlak.

Rits repareren

#2. Vet kapotte rits in met een kaars

Een rits die soms spontaan openbarst of niet meer goed sluit, vet je in door er met een kaars langs te wrijven. Daarna is hij weer als nieuw.
Rits repareren

#3. Rits repareren met zeep

Als een rits niet goed meer ritsen wil, pak dan een stukje zeep en smeer daarmee even over de rits. Deze is nu weer lekker soepel en zal weer makkelijk heen en weer te ritsen zijn. Een soort smeerolie dus maar dan met zeep.
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Rits repareren

Rits reparatieset

Als de ritssluiting of zipper kapot is kun je deze maken met een ritsen reparatieset. Action en Hema verkopen deze. Deze sets zijn niet eens zo duur en met wat geluk kun je de kapotte ritssluiting repareren waardoor de jas of broek nog wat langer mee gaat.

Rits repareren

Kappote rits maken met waxinelichtje

Rits die vast zit: 

Pak een waxinelichtje en haal het omhulsel er af. Ga met de zijkant over de rits heen en de rits gaat weer succesvol open en dicht.

Rits repareren

Rits herstellen met sleutelring

Tip die ik vroeger van mijn vader kreeg! Als u broekrits "lam" is. (Dus hij gaat wel omhoog, maar blijft niet zitten) Doe dan een sleutelringetje (ring waaraan je sleutels bewaard, die je erop en eraf kan schuiven) door het gaatje van de rits. Dicht doen en de ring om de knoop doen, de rits blijft dicht, makkelijk weer open te maken en niemand die het ziet!!

Nog 2 andere tips

Rits repareren

Rits herstellen met elastiek

Als je broekrits kapot is, dan kan je heel makkelijk een sluitkoordje van de vuilsniszakken gebruiken. Deze haal je door het gaatje van je rits-lipje heen, en draai je hem daarna om je knoop heen! Je rits blijft mooi omhoog! Een klein haar elastiekje kan ook!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Rits repareren

Alternatief als rits niet meer werkt

Als de rem van de rits niet meer werkt[van een spijkerbroek] neem je een sleutelhager-ring,en deze doe je door het gaatje van de ritshouder[heet dat zo?]je doet de rits omhoog,en de ring doe je om de broeksknoop,waarna je hem dichtknoopt.

Een rits weer gangbaar maken nadat een rits bijvoorbeeld de hele tijd vanzelf open gaat. Ook dat willen we hier oplossen.