De beste tips

Roest vlekken

#1. Inox kwaliteit controleren

Indien roest op het bestek als het uit de vaatmachine komt. De inox is van slechte kwaliteit. Om zeker te zijn van goede inox test het bestek met een magneet, indien die niet aantrekt hebt u goede inox.
Roest vlekken

#2. Aluminiumfolie verwijdert roest van metaal

Stukje aluminiumfolie (niet te strakke prop maken) en water. Niet te hard drukken ivm krassen. Dit is de manier om vlekken van roest te verwijderen. 

Roest vlekken

#3. Roestvlek insmeren met citroen

De roestvlek met verse citroen(sap en vrucht) insmeren en in de zon leggen. Pas wel op voor niet kleurvaste kleding want het werkt dan net als chloor.
Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Roest vlekken

Roestvlekken weg met azijnzuur

Roestvlekken op vloertegels verwijder je makkelijk met onverdund azijnzuur. Giet een beetje azijnzuur op een schuursponsje. Maak de roestplekken goed vochtig. Laat de azijnzuur even zijn werk doen, daarna met de schuurspons de vlekken weg wrijven. Naspoelen met lauw water. Gebruik latex handschoenen om brandblaren te voorkomen.

Roest vlekken

Witte azijn werkt goed

Allereest moet je de roest of roestdeeltjes verwijderen. Dit kan op allerlei manieren. Vervolgens moet je aan de slag met witte azijn. Dat werkt erg goed om roest te verwijderen. De azijn moet onverdund zijn. Laat het goed inwerken en daarna voorzichtig afnemen met een microvezeldoekje.
Roest vlekken

Cola helpt tegen roest op bouten

Heeft u bouten vast, en zijn ze erg roestig gooi er wat cola over heen en de bouten zijn zo los.

Nog 1 andere tip

Roest vlekken

WD-40 tegen roest op fiets

Zitten er roestplekjes op je fiets? Spuit wat olie (WD 40) op een doekje en je poetst de roest er zo af.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen