De beste tips

Rozen stekken

#1. Rozen stekken

Probeer zelf eens rozen te stekken. Neem een stuk verhoutte stengel, verwijder het onderste blad met een slapend oog in het bladoksel. Steek ze op een beschaduwde plaats in de grond waarbij je een drietal takjes van vijf of zeven blaadjes boven de grond laat.
Rozen stekken

#2. Rozen afleggen

Met de zomerse dagen, buig een tak van je klimroos/rozen struik(je) naar de grond toe, haal in het midden van te tak de bladen eraf, graaf een kuiltje en leg de tak waar je de bladen eraf gehaald heb in het kuiltje en gooi het gat dicht, de tak kan terug springen, leg dan voor de zekerheid een steen erboven op of pak een stokje en steek die schuin in de grond, zodat de tak blijft zitten en maak dan de kuil dicht. Na een paar maanden heb je wortels. Knip de stek los van de moederplant en verplant de stek naar een andere plaats.

Rozen stekken

#3. Oma ze tip: Rozen stekken

Een beschaduwde plaats werkt het beste als je rozen wilt gaan steken. Ik heb geleerd dat het werkt om de onderste takjes er af te halen. Op die manier zal de roos een heel stuk makkelijker en groter kunnen gaan groeien. Hij heeft dan meer de ruimte om te groeien. De takjes kun je het beste rond de 5 cm boven de grond laten uitsteken. Je kan ze dan gewoon in je tuin zetten. Uiteindelijk krijg je dan prachtige rozen in je tuin en dat is wel iets wat de meeste mensen maar al te graag willen.

De nieuwste tips

Rozen stekken

Rozen stekken

Knip alle rozen af bij het oog. Dus het dikke oog van de rozen. Op die manier heb je het beste resultaat en zit je niet met allerlei andere dingen te klooien wat helemaal geen zin heeft.