De beste tips

Snurken

#1. Snurkpot werkt tegen snurken

De "snurkpot" (marjolein aroma) werkt fantastisch tegen het snurken!

Snurken

#2. Slapen met oordoppen vermindert snurken

Oordopjes indoen, de snurker welteverstaan. Als het goed is snurkt hij/zij dan niet of in ieder geval veel minder. Wel goed erin stoppen!
Snurken

#3. Kamille thee helpt tegen snurken

Om snurken te voorkomen kan het soms helpen kamille thee te drinken. Daardoor is het lichaam meer in rust en kan snurken voorkomen worden. U zult merken uitgeruster wakker te worden.

De nieuwste tips

Snurken

Nooit meer snurken door ademhalingsoefeningen

download de breathing app! Klinkt onwerkelijk maar ik snurkte als een gek. Door in de ochtend en in de avond 5 minuten ademhalingsoefeningen te doen en dit echt vol te houden, zal je partner merken, na ongeveer 2 maanden, dat je niet meer snurkt. Moeheid verdwijnt en je hebt meer energie en lucht. Wel blijven doen

Snurken

Ga hogerop liggen.

Het is voor ons duidelijk bevestigd: met mijn kussen wat hoger heeft mijn man helemaal geen last meer van mijn snurken! Ik heb zelf twee kussentjes van de bank ónder de grote kussen van bed gelegd. (Niet té hoog uiteraard, je moet geen last krijgen van je nek.) Het ligt absoluut níet minder comfortabel.
Snurken

Meer snurken op rug

Je snurkt eerder wanneer je op je rug ligt. Mensen snurken op hun rug omdat de spieren van het zachte gehemelte, de huig en de tong verslappen daardoor de luchtweg blokkeren. Een anti-snurk beugel kan dan helpen om de tong tijdens het slapen in dezelfde positie te houden, zodat deze niet naar achteren rolt en de luchtwegen blokkeert.

Gerelateerde onderwerpen