De beste tips

Sokken bij elkaar houden

#1. Sokken onderscheiden met lingeriezak

Mijn man en 3 zonen hebben ongeveer dezelfde schoenmaat en dezelfde soort sokken (effen zwart, bruin, donkerblauw). Ik werd helemaal daas van steeds weer alle sokken in paren bij elkaar te zoeken in de schone was. Alleen die van de jongste waren herkenbaar: binnenstebuiten gedraaide knoedels waaraan ik dus ook extra werk had met goed om draaien. Ik baalde van het vele werk aan die berg sokken en de jongens baalden omdat ze vaak hun sokken kwijt waren. Hadden ze net nieuwe gekocht en waren ze bij een broer beland. Daar heb ik het volgende op gevonden: ik heb 4 lingeriezakken gekocht en er hun voorletter op geborduurd. Ze sparen nu zelf hun vuile sokken in de zak op en als ik een was ga draaien leveren ze ze in. De dichte zak gaat in wasmachine en droger en krijgen ze vervolgens terug. Iedereen blij, ze hebben gegarandeerd hun eigen sokken en ik hoef niks meer bij elkaar te zoeken, dat doen ze zelf. Bovendien mag de jongste nu zijn eigen knoedels goed om draaien!
Sokken bij elkaar houden

#2. Boorden van sokken oprekken

Meestal zijn de boorden van nieuwe sokken strak. Ik was ze, en dan als ze nog goed nat zijn de boorden overtrekken aan b v een leeg bakje van de rauwkost.
Sokken bij elkaar houden

#3. Sockstars

Koop sockstars,je moet er even aan wennen om het elke avond om de klip te doen, maar Werkt perfect! Nooit meet paren zoeken, ze handig ophangen en opbergen!
Bekijk 3 andere tips

De nieuwste tips

Sokken bij elkaar houden

Sokken bij elkaar houden in de was

Je hebt speciale clipjes die ervoor zorgen dat je sokken bij elkaar blijven. Als je deze niet wilt aanschaffen kan je het ook proberen via een waszak. Een bolletje van sokken maken en deze vervolgens in de was doen is geen aanrader gezien dit de schone was niet bevordert.
Sokken bij elkaar houden

Doe sokken in elkaar

Als je je sok uit doet, doe de andere sok er in. Het kan dan zo in de wasmachien en blijven ze bij elkaar!
Sokken bij elkaar houden

Nooit meer sokken sorteren

Nooit meer sokken sorteren??? draai dan de bovenste stukken van je sokken in elkaar als je ze uit trekt en in de wasmand gooit, alleen moeten ze dan wel iets langer drogen!

Nog 3 andere tips

Sokken bij elkaar houden

Sokken in elkaar in de wasmand

Ik was het beu om altijd op de kop in de wasmand te staan op zoek naar sokken. nu doen we de vieze sokken in elkaar in de wasmand, zo hoef je niet te zoeken en je hebt het paar altijd compleet. ( in de wasmachine wel uitelkaar halen)
Sokken bij elkaar houden

Sokken herken je aan de bovenzijde

Een paar sokken, herken je aan de bovenzijde. Als je de bovenzijde van beide sokken tegen elkaar houd, en ze zijn even veel uitgerekt, dan horen ze bij elkaar. Is de ene sok minder uitgerekt, dan is het duidelijk geen paar.
Sokken bij elkaar houden

Strokken minder strak

Zitten uw nieuwe sokken in de boord ook zo strak? Maak de sokken nat en laat de sokken drogen op een lege fles. Als ze droog zijn nog eens aan doen. Je zult zien het helpt.