De beste tips

Water besparen

#1. Water hergebruiken

Wanneer u geen keukenboiler heeft en het warme water van zolder moet komen, kan het erg lang duren voordat het water warm is, met veel waterverspilling als gevolg. Vang dit "eerste" water op in bijv. een gieter of de waterkoker/koffiezetapparaat (die vaak toch al op het aanrecht staat en dagelijks gebruikt word!) totdat het warme water beneden bereikt heeft. Zo kunt u dit water later weer gebruiken voor de koffie/thee of het bewateren van de plantjes.
Water besparen

#2. Bak in de gootsteen vermindert watergebruik

Door een (kleine) plastic bak in mijn gootsteen bak te zetten, verbruik ik minder water en bij gebruik van warm water uit de close-in boiler ook minder stroom.

Water besparen

#3. Water uit de droger hergebruiken

Water uit de droger (uit de opvangbak) terug doen in de wasmachine (spaart water). Dit is een goede tip om water te besparen.

Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Water besparen

Water besparen door toilet minder vaak door te trekken

Het besparen van water is iets wat steeds meer gedaan wordt. Het is ook belangrijk om dit te doen, want er wordt veel water verspild. Water besparen is relatief makkelijk te doen door het toilet minder vaak door te trekken. Door het toilet alleen door te trekken als je een grote boodschap moet doen, is het mogelijk om veel water te besparen.
Water besparen

Wat korter douchen

Als ik maandelijks de rekening van het water zie, schrik ik nog wel eens van de prijs die ik hier voor betaal. Hierdoor douch ik tegenwoordig wat korter. Als je elke dag doucht, bespaar je veel geld door wat korten te gaan douchen. Dit komt omdat je tijdens het douchen heel veel water gebruikt. Door vijf minuten minder te douchen per dag, is het al mogelijk om minder geld uit te geven aan het douchen.
Water besparen

Water besparen? Pak een regenton

Gebruik een regenton om water van het dak op te sparen wat je vervolgens weer kan gebruiken voor het bewateren van de tuin.

Nog 1 andere tip

Water besparen

Minder lang douchen!

Als je water wilt besparen kan je het beste beginnen bij het minder lang douchen. Op dit vlak kan je echt enorm veel winst pakken op jouw waterrekening.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen