Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kamerplanten moeten regelmatig 'gedoopt' worden. Neem een emmer lauw water en hou de plant net zo lang onder water tot er geen luchtbellen meer komen. Laat de plant wel goed uitlekken voordat hij weer teruggezet wordt in de sierpot.

3 0


Als kamerplanten bruine uiteinden beginnen te vertonen, moet u het water eerst koken en dan af laten koelen. De bruine punten worden namelijk veroorzaakt door te veel kalk in het water. De planten krijgen ook een mooiere donker groene kleur.

3 0


Melk is niet alleen goed voor mensen, ook planten lusten zo nu en dan best een slokje. Hun bladeren worden er steviger van en als u de bladeren met wat melk afneemt gaan ze bovendien prachtig glanzen.

2 0


Neem de bladeren van de plant af met een doekje met water om het eventuele stof te verwijderen. Doe op een schoon doekje melk en neem daar de bladeren mee af, ze zullen glanzen als nooit te voren alsof ze nieuw uit de winkel komen en de spuitbussen bladglans zijn totaal overbodig.

Jeannette
2 0


Vaak kunnen kamerplanten niet tegen kalkwater uit de kraan. Ik gebruik het water wat uit de droger komt. Giet het over in een gieter en geef het aan de planten.

Dianne
1 0


Als je een plant afknipt, doe het dan schuin.

0 0


Als u thuis vaak de verwarming aan hebt staan, geef ze dan wel op tijd water. Want als je de verwarming aan hebt is de lucht in huis veel droger.

Joyce
0 0


Heeft u ook altijd dat uw kamerplanten snel doodgaan? Kook eerst kraanwater laat het afkoelen en geef uw planten met het gekookte water, water. De wat tropische kamerplanten kun je beter regelmatig met hetzelfde water sproeien.

Ricella
0 0


Heeft u ook last van te snel uitgedroogde planten? Ik gebruik sinds een paar maanden een methode die fantastisch resultaten levert. Wanneer u de plant water geeft moet u hierbij 3 teentjes knoflook doen en u zult zien dat het water veel langer in de pot blijft zitten, dit komt onder andere door de vocht houdende functie van knoflook.

Hermat
0 0


Geef kamerplanten het water van droger. Doe ik al jaren het is zacht water en anders zonder om weg te gooien.

M. Remers
0 0