Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kamerplanten verzorgen

Hoe kun je kamerplanten verzorgen?

Gebruik de tips op deze pagina om doffe bladeren of bruine punten op je kamerplanten te verhelpen. Verzorg ze goed en maakt het af met bladglans. Bladglans kun je ook zelf maken!

Geeft regelmatig melk aan kamerplanten

Melk is niet alleen goed voor mensen, ook planten lusten zo nu en dan best een slokje. Hun bladeren worden er steviger van en als u de bladeren met wat melk afneemt gaan ze bovendien prachtig glanzen.

Tip #301


Kokend water af laten koelen bij bruine kamerplanten

Als kamerplanten bruine uiteinden beginnen te vertonen, moet u het water eerst koken en dan af laten koelen. De bruine punten worden namelijk veroorzaakt door te veel kalk in het water. De planten krijgen ook een mooiere donker groene kleur.

Wendy
Tip #267


Doop kamerplanten regelmatig

Kamerplanten moeten regelmatig 'gedoopt' worden. Neem een emmer lauw water en hou de plant net zo lang onder water tot er geen luchtbellen meer komen. Laat de plant wel goed uitlekken voordat hij weer teruggezet wordt in de sierpot.

Tip #266


Neem bladeren met doekje af

Neem de bladeren van de plant af met een doekje met water om het eventuele stof te verwijderen. Doe op een schoon doekje melk en neem daar de bladeren mee af, ze zullen glanzen als nooit te voren alsof ze nieuw uit de winkel komen en de spuitbussen bladglans zijn totaal overbodig.

Jeannette
Tip #3612


Kamerplanten kunnen niet tegen de kalk uit de kraan

Vaak kunnen kamerplanten niet tegen kalkwater uit de kraan. Ik gebruik het water wat uit de droger komt. Giet het over in een gieter en geef het aan de planten.

Dianne
Tip #4794


Kamerplanten schuin afknippen

Als je een plant afknipt, doe het dan schuin.

Niels
Tip #302


Planten op tijd water geven als verwarming aanstaat

Als u thuis vaak de verwarming aan hebt staan, geef ze dan wel op tijd water. Want als je de verwarming aan hebt is de lucht in huis veel droger.

Joyce
Tip #1555


Kokend water af laten koelen en dan aan planten geven

Heeft u ook altijd dat uw kamerplanten snel doodgaan? Kook eerst kraanwater laat het afkoelen en geef uw planten met het gekookte water, water. De wat tropische kamerplanten kun je beter regelmatig met hetzelfde water sproeien.

Ricella
Tip #2098


Knoflook toevoegen aan water

Heeft u ook last van te snel uitgedroogde planten? Ik gebruik sinds een paar maanden een methode die fantastisch resultaten levert. Wanneer u de plant water geeft moet u hierbij 3 teentjes knoflook doen en u zult zien dat het water veel langer in de pot blijft zitten, dit komt onder andere door de vocht houdende functie van knoflook.

Hermat
Tip #3500


Geef kamerplanten water van droger

Geef kamerplanten het water van droger. Doe ik al jaren het is zacht water en anders zonder om weg te gooien.

M. Remers
Tip #4613


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen