De beste tips

Gladiolen in vaas

#1. Gladiolen mooi houden

Gladiolen staan voor kracht, overwinning en trots! Snij ze 3 tot 6 cm schuin af. Zet de gladiolen op een koele plek en nooit dicht bij de verwarming, op de tocht, in direct zonlicht of in de buurt van fruit. Vul de vaas elke dag aan met vers water.
Gladiolen in vaas

#2. Gladiolen op z'n mooist

Gladiolen zijn uitstekend toepasbaar in zomerse monoboeketten. Juist door hun lengte krijgt een boeket meer allure en een krachtige uitstraling. Mix gladiolen ook eens met andere langstelige bloemen als dahlia’s. Wanneer je bovendien kiest voor een eenvoudige vaas komen de sierlijke bloemvormen extra goed tot hun recht. Wanneer je ze in de vaas zet, snij je met een scherp mes drie tot vijf centimeter van de stelen af. Verwijder ook het overtollige blad, zodat er geen blad in het water komt te hangen. Zo blijft het water in de vaas helder en kun je extra lang van deze zomerpracht genieten.
Gladiolen in vaas

#3. Tips voor de verzorging van gladiolen

Verzorging van de gladiool: Zorg dat de bloemen zo snel mogelijk na aankoop in water staan. Zet de gladiolen in een schone vaas in kraanwater. Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid. Snij de stelen 3 tot 6 cm met een scherp mes schuin af. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen. Vul de vaas elke dag bij met water. Zet de gladiolen op een koele plek en nooit dicht bij de verwarming, op de tocht, in direct zonlicht of in de buurt van fruit.

De nieuwste tips

Gladiolen in vaas

Langer mooi op de vaas

Haal de top uit de gladiool, dit voorkomt dat de gladiool snel knakt en verdeeld de energie gelijkmatiger over de bloem waardoor alle knoppen mooi open komen. 

Gladiolen in vaas

Gladiool verzorgen

Snij de stelen van de gladiool schuin af. Gebruik vers water voor het verzorgen van de gladiolen. Ze mogen niet te lang droog blijven liggen. Gebruik vers kraanwater.