De beste tips

Vaatwasmiddelen

#1. Alternatief voor afwasmiddel

Is het zondag en is je af was middel op? Pak dan wat allesreiniger en wat shampoo en je glazen zijn helder schoon.

Vaatwasmiddelen

#2. Een drupje afwasmiddel voor de hele vaat

Als je de afwas hebt voorgespoeld, doe een drupje afwasmiddel op een sponsje en je kunt bijna de hele afwas ermee soppen(met de ruwe kant), even afspoelen en klaar!

Vaatwasmiddelen

#3. Zelf vaatwaspoeder maken

Vaatwaspoeder zelf maken: Het zelf maken van vaatwasmiddel is stukken eenvoudiger dan je zou denken. Met een handvol ingrediënten kun je een vaatwasmiddel maken. 1 deel zuiveringszout (baksoda/baking soda) 1 deel zeezout 3 delen kristalsoda 3 delen citroenzuur Als je de ingrediënten in wat grotere hoeveelheden koopt kun je echt heel erg goedkoop een goedwerkend afwasmiddel maken. Meng alles goed door elkaar in een pot die je goed kunt afsluiten. Dit is echt heel belangrijk. Het is een mengsel dat makkelijk vocht aantrekt. Voor elke vaatwasbeurt doe je 1 theelepel in het bakje waar je anders een tablet in zou doen. De bedoeling is dat het vaatwaspoeder pas gaat bruisen en borrelen als het in de vaatwasser zit.

De nieuwste tips

Vaatwasmiddelen

Vaatwasmiddelen, glansspoelmiddelen gebruiken

Ik gebruik zelf zeker niet altijd vaatwasmiddelen. Ik gebruik ook glasspelmiddelen. Op die manier zal de vaat een heel stuk makkelijker gaan glimmen. Ik wil niet zelf nog na moeten boenen. Daarom doe ik dit altijd gewoon in de vaatwasser. Op die manier glanst alles weer een heel stuk mooier dan wanneer je er maar gewoon vaatwasmiddelen in gooit. Soms helpt het om een ander middel te gebruiken.
Vaatwasmiddelen

Vaatwasmiddelen gebruiken

Je vaatwasser schoonhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Ik gebruik zout in combinatie met glansspelmiddel. Dit werkt altijd erg goed.