Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Inspuiten met parfum

Vlekken van stiften of balpen op uw tafel of bank kunt u verwijderen door op een schoondoekje een beetje parfum te spuiten. U wrijft het er zo af!

Jose
11 9


Zwitsal snoetenpoetsers gebruiken

Ik verwijder balpen uit kleding met zwitsal snoetenpoetsers. Wel even flink wrijven maar het gaat er wel uit, ook uit kwetsbare stoffen.

Jadelynn
1 0


Melk tegen balpen op kleding

Balpen op kleding kan je verwijderen met melk. Gewoon melk erop doen en even wrijven met een doek.

1 2


Tandpasta op de vlek

Balpen; tandpasta erop en je wrijft het er zo af!

1 1


Balpen strepen op leren bank

Balpenstrepen op uw leren bank gaan eraf met alcohol. Wel eerst proberen op een stukje leer dat je niet ziet, bv aan de onderkant.

Conny
1 1


Inkt van balpen op leer

Als de inkt van een balpen op bewerkt leer is gekomen, kun je deze verwijderen met alcohol. Wrijf over de plek met een stukje keukenrol met huishoud alcohol en herhaal tot de vlek weg is. Test het eerst even op een niet zichtbare plek!

Mylène Alves da Silva
1 0


Balpenstrepen op de deur

Ik heb tevergeefs alle tips geprobeerd om balpenstrepen van mijn deuren af te krijgen (tandpasta, aceton, spiritus) Het ging er uiteindelijk af door het gebruik van alcohol op een watje Het zal hetzelfde werken als eau de cologne, alleen iets goedkoper.

Laura
0 2


Balpen vlekken op vloeren

Balpenstepen of vlekken kunnen we haast van alle gladde niet poreuze oppervlakten verwijderen met een gewoon sopje. Parket behandelen we met spiritus. Omdat spiritus niet alleen de balpenstreep maar ook de was weghaalt, moeten we de behandelde plek met was behandelen, goed in de was zetten, die in laten trekken en opnieuw uitpoetsen. Voor het weghalen van balpenstrepen op linoleum maakt u gebruik van sterk verdund bleekwater.

0 0


Balpenvlek: eau de cologne

Na vele middeltjes op een proeflapje (waarop ik ook balpenvlekken heb gemaakt) te hebben geprobeerd heb ik tenslotte op goed geluk eau de cologne gebruikt. De balpenvlek verdween direct, ook op mijn nieuwe cremekleurige bankstel. Dus eau de cologne is een prima vlekkenverwijderaar.

0 0


Koffiemelk op balpen streep

Inktstreepjes van balpoint op kleding: onmiddellijk inwrijven met koffiemelk! Gegarandeerd zijn de inktstreepjes (op bv. overhemd) verdwenen.

0 0


Inkt weg met nagellak remover

Ik heb zowel mijn witte leren bank als de roze leren schoenen van mijn dochter schoon gekregen met nagellak remover, geen streepje meer te zien, en het bijt ook niet uit en de lak blijft mooi.

Miran
0 0


Balpenvlek op stoffen bank

Een balpenvlek op een stoffen bank krijg je makkelijk weg door met een witte doek aceton erop te deppen. Met een droog stukje doek goed wrijven en de vlek is voorgoed verdwenen.

Loes
0 0


Balpenvlek op blank hout

Op een blanke houten tafel of kast werkt tandpasta om de balpenvlek te verwijderen.

Angelique
0 0


Brandspiritus tegen inkt balpen

Inkt van een balpen gaat er meteen uit met brandspiritus. Gewoon een beetje spiritus op de vlek en je ziet de inkt meteen wegtrekken.

0 0


Billendoekjes werken ook!

Mijn lieve kleine zoon had een balpen weten te bemachtigen en de nieuwe bank vol gekliederd. Ik heb het direct eraf gekregen met Baby (billen) doekjes.

Nathalie
0 0


Tandpasta tegen inkt op hout

Tandpasta werkt ook goed op houtoppervlakten die afgewerkt zijn met fineer.

Eef
0 0


Wit leer met balpenvlek

Balpen op wit leer verwijderen met nagellakremover. Het leer droogt wel wat uit. Daarna het leer goed invetten.

anonieme
0 0


Balpen op spijkerbroek

Ik heb uit mijn lichtgekleurde denim broek meerdere balpen vlekken verwijderd door middel van wat tandpasta en een washandje met wat water. Daarna in de wasmachine, werkt perfect!

Marit..
0 0


Balpen op wit shirt

Balpen op wit shirt; met een gum de vlek wegvegen

Riet12
0 1