Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Leuk die vulpennen op school... met gewone melk haal je de inkt zo goed als uit de kleding.

13 3


Een inktstreep op stoffe bekleding van bank stoelen of kleren, met tandpasta in smeren en gelijk met nat doekje schoon wrijven. Werkt perfect.

2 1


Bij inktvlekken de vlek invrijven met koffiemelk tot de vlek verdwenen is, wel zo snel mogelijk de vlek moet nog wel vochtig zijn.

2 0


Mijn zoon had inkt op zijn broek, alle tips geprobeerd maar niks hielp. Toen maar weer mijn oude vertrouwde ossegalzeep gepakt. Even zachtjes inborstelen met een oude tandenborsel en weg inkt. Ook bij andere vlekken zoals b.v gras werkt het goed.

Annemiek
2 2


Dikke stiften zijn vaak op alcohol basis. Druppel wat alcohol op de vlek. deze lijkt donkerder te worden, schrik niet, laat het 2 minuten inweken (mag niet te droog worden). Over de vlek wrijven met een lichtvochtige microvezeldoek en alles is eruit. Het kan zijn dat je het een keer moet herhalen. Maar het werkt echt super.

Nicole Rijper
1 0


Inktvlek op bijv je bank (stof wat niet in de was kan)? Doe flink wat wodka op wc papier, en dep op de vlek. Herhaal steeds opnieuw met nieuw stuk wc papier doordrenkt met wodka tot de vlek weg is. Even droog föhnen en klaar! Wodka is nagenoeg geurloos en vooral kleurloos (i.t.t. spiritus en melk).

0 0


Inkt op achterkant van mobiel: Mijn mobiel is wit dus... Ik kreeg het er af door er met een babydoekje overheen te gaan.

0 0


Als je inkt op je kleding krijgt. Doe je kledingstuk in een bak met melk en wrijf de inkt eruit, dan mee wassen met je was. Weg is je inktvlek :)

0 0


Weken in melk, daarna wassen en weg is de vlek.

0 0


Als je een inktvlek hebt kun je die het beste laten weken in een bakje met melk. Na een nacht is de melk blauw geworden de vlek er dus uit!

0 0


Inktvlekken in stof kunnen soms verwijderd worden met melk.

0 0


Inwrijven met alcohol en weg is de inkt.

0 0


Inkt kunt u ook verwijderen met pure spiritus, werkt echt, en vuile kragen eerst met een beetje afwas in laten trekken en daarna in de wasmachine.

0 0


Heb je inkt op de tafel of een ander oppervlak? Spuit er haarlak over en veeg dit af met een stukje keukenrol. Geweldig.

Jackeline
0 0


Met sap van een sinaasappelschil kunt u vlekken verwijderen van o.a. een buro.

Marton
0 0


Even melk in laten trekken en uitwassen. Het is er dan helemaal uit!

Annelot
0 0


Spuit er wat deodorant op en dan in de wasmachine.

Inge
0 1


Inktvlekken kunt u het beste verwijderen met melk.

Betty
0 0


Met een handoek en koud water over de vlek blijven wrijven je zult zien dat de handoek zwart wordt en de vlek steeds minder wordt.

Brenda
0 0


Leg de inktvlek een tijdje in citroensap, hij trekt vanzelf weg.

Kitty
0 0


Gewoon haarlak op inkt spuiten en met een keukenrol afvegen, het laat ook geen waas na. Wel even de haarlak met een vochtige doek wegnemen en klaar.

Michel Wolf
0 0


In puur spiritus leggen dan trekt het er zo uit.

Helma Kuijpers
0 0


Er staan al een aantal tips hier, maar bij gebrek aan haarlak heb ik deodorant geprobeerd bij een inktvlek op tafel en dit werkt ook! De vlek inspuiten met deodorant, in laten trekken en weg vegen met keukenrol, je ziet het gewoon oplossen. Eventueel herhalen.

Hans
0 0


Bij printerinkt, de inktvlek direct met yoghurt insmeren een nacht laten staan en dan uitspoelen met koud water. Nu kun je het kledingstuk gewoon wassen en weg is de vlek.

Rieka
0 0


Als je inkt morst op een een gelakt stuk hout (denk aan een bureau) kan je het best met een gum het weggummen.

jajajjj
0 0


Inktvlekken uit leer verwijderen:

Doe wat make-up remover of micellair water op een doekje en je wrijft de inktvlek zo uit het leer. Het bijt niet uit want leer is tenslotte ook huid. Doe daarna nog wat vaseline op de plek waar je gewreven hebt zodat het leer niet uitdroogt en voila! Als het glad leer is, kun je eventueel ook schoenpoets gebruiken, mocht er toch wat inkt achterblijven.
Ik heb er een vervelende pennenstreep mee uit mijn rode leren portemonnee verwijderd.

Kirsten1987
0 0