Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Inkt uit kleding

Hoe kun je inktvlekken verwijderen uit kleding?

Inktvlekken uit kleding verwijderen of schoonmaken gaat effectief, goed en snel met deze tips en huis, tuin en keukenmiddeltjes van oma weet raad.

Inkt uit Kleding met Melk

Leuk die vulpennen op school... Maar soms kan het voorkomen dat er inkt terecht komt op kleding en dat je deze inktvlekken uit jouw kleding wilt verwijderen. Het beste dat je dan kan gebruiken is Melk

Met gewone melk haal je de inkt zo goed als uit de kleding. Laat de vlek weken in een bakje met melk en doe na een dik uur weken de kleding gewoon in de wasmachine.

Manuela
Tip #2978


Koffiemelk werkt tegen inktvlek

Bij inktvlekken de vlek invrijven met koffiemelk tot de vlek verdwenen is, wel zo snel mogelijk de vlek moet nog wel vochtig zijn.

Tip #91


Inktvlek verwijderen met alcohol

Dikke stiften zijn vaak op alcohol basis. Druppel wat alcohol op de vlek. deze lijkt donkerder te worden, schrik niet, laat het 2 minuten inweken (mag niet te droog worden). Over de vlek wrijven met een lichtvochtige microvezeldoek en alles is eruit. Het kan zijn dat je het een keer moet herhalen. Maar het werkt echt super.

Nicole Rijper
Tip #4236


Melk tegen inktvlek

Inktvlekken kunt u het beste verwijderen met melk.

Betty
Tip #4057


Inktvlekken verwijderen met groene zeep

De hele kast geplunderd en niets hielp, totdat ik groene zeep (Driehoek) op een schuursponsje probeerde. In combinatie met Jif werkt het ook erg goed.

Tip #6278


Ossegaal zeep voor vervelende vlekken

Mijn zoon had inkt op zijn broek, alle tips geprobeerd maar niks hielp. Toen maar weer mijn oude vertrouwde ossegalzeep gepakt. Even zachtjes inborstelen met een oude tandenborsel en weg inkt. Ook bij andere vlekken zoals b.v gras werkt het goed.

Annemiek
Tip #1856


Inktvlek verwijderen met haarlak

Gewoon haarlak op inkt spuiten en met een keukenrol afvegen, het laat ook geen waas na. Wel even de haarlak met een vochtige doek wegnemen en klaar.

Michel Wolf
Tip #5519


Kleding in een bak melk doen

Als je inkt op je kleding krijgt. Doe je kledingstuk in een bak met melk en wrijf de inkt eruit, dan mee wassen met je was. Weg is je inktvlek :)

Tip #7632


Wodka tegen inktvlek

Inktvlek op bijv je bank (stof wat niet in de was kan)? Doe flink wat wodka op wc papier, en dep op de vlek. Herhaal steeds opnieuw met nieuw stuk wc papier doordrenkt met wodka tot de vlek weg is. Even droog föhnen en klaar! Wodka is nagenoeg geurloos en vooral kleurloos (i.t.t. spiritus en melk).

Paulien
Tip #5128


Inktvlek weken in melk

Als je een inktvlek hebt kun je die het beste laten weken in een bakje met melk. Na een nacht is de melk blauw geworden de vlek er dus uit!

Tip #8470


Inktvlek verwijderen met spiritus

Inkt kunt u ook verwijderen met pure spiritus, werkt echt, en vuile kragen eerst met een beetje afwas in laten trekken en daarna in de wasmachine.

Sylvia Verhoef
Tip #89


Melk laten intrekken

Even melk in laten trekken en uitwassen. Het is er dan helemaal uit!

Annelot
Tip #2908


Deodorant tegen intkvlek

Spuit er wat deodorant op en dan in de wasmachine.

Inge
Tip #3666


Citroensap tegen inktvlek

Leg de inktvlek een tijdje in citroensap, hij trekt vanzelf weg.

Kitty
Tip #4314


Deodorant op de vlek

Er staan al een aantal tips hier, maar bij gebrek aan haarlak heb ik deodorant geprobeerd bij een inktvlek op tafel en dit werkt ook! De vlek inspuiten met deodorant, in laten trekken en weg vegen met keukenrol, je ziet het gewoon oplossen. Eventueel herhalen.

Hans
Tip #5483


Inktvlek weghalen met gum

Als je inkt morst op een een gelakt stuk hout (denk aan een bureau) kan je het best met een gum het weggummen.

jajajjj
Tip #14864


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen