Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Lelie stuifmeel kleding

Hoe verwijder je stuifmeel van lelie uit kleding?

Stuifmeel vlekken zijn behoorlijk hardnekkige vlekken, helemaal stuifmeel vlekken van de lelie stamper kan een rotklusje zijn. Met deze tips van oma krijg je je kleren en andere stof weer beter schoon.

Verwijder lelievlekken met plakband

Om lelievlekken uit je kleding te krijgen is plakband een goed middel. Door plakband dubbel te vouwen met de plakzijde naar buiten kun je door enkele keren op een plek te "stempelen" het stuifmeel gemakkelijk verwijderen.

Janneke
Tip #1274


Plakband, goudzeep en heet water

Plakband werkt prima maar soms niet voldoende. Je kunt hierna nog proberen de plekken met groene zeep, ook wel goudzeep genoemd, in te smeren, daarna water wat net van de kook af is erover gieten en voorzichtig de plekken schoonborstelen. Hierna de kleding wassen. Denk er wel om dat niet alle stoffen heet water verdragen en groene zeep kan op donkere kleding lichte verkleuring geven. Zelf toegepast op een lichte katoen broek en synthetische kleding.

Steffie
Tip #8740


Lelievlekken verwijderen met stofzuiger

Stof strak trekken en met stofzuiger slang zonder borstel al deppend zonder te wrijven vlekken wegzuigen; tenminste als het net gebeurd is.

Margriet
Tip #4280


Lelie stamper verwijderen

Het stuifmeel van lelies kan vervelende vlekken veroorzaken. De meeldraden zorgen in principe voor deze vlakken. Er is echter een oplossing: Je kan als de bloemen nog vers zijn de lelie stamper verwijderen door deze weg te knippen. Je hoeft deze lelie stamper echter niet geheel te verwijderen. Je kan ook de meeldraden halverwege wegknippen. Hier moet je wel een papiertje of keukenrol onder houden. Buiten moet je dit natuurlijk niet doen want dan genieten de hommels en de bijen van de stampers n meeldraden van de lelie.

JanetteB
Tip #18104


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen