Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Lelie stuifmeel kleding

Hoe verwijder je stuifmeel van lelie uit kleding?

Stuifmeel vlekken zijn behoorlijk hardnekkige vlekken, helemaal stuifmeel vlekken van de lelie stamper kan een rotklusje zijn. Met deze tips van oma krijg je je kleren en andere stof weer beter schoon.

Verwijder de vlekken met oud droog brood

Als de stampers van de lelie vlekken hebben gemaakt op uw kleding, krijgt u dat er makkelijk af met een stukje oud, droog brood (niet het korstje). Niet eerst met de vingers of een doek overheen wrijven! U kunt natuurlijk ook de stampers uit de bloem knippen.

S. Pèrsons
Tip #1249
0 0
Verwijder lelievlekken met plakband

Om lelievlekken uit je kleding te krijgen is plakband een goed middel. Door plakband dubbel te vouwen met de plakzijde naar buiten kun je door enkele keren op een plek te "stempelen" het stuifmeel gemakkelijk verwijderen.

Janneke
Tip #1274
0 0
Voorzichtig deppen of met een kledingroller

Verse vlek eraf halen met plakband, voorzichtig deppen, of met een roller met plakband zachtjes rollen.

Alma van Steenis
Tip #1662
0 0
Stuifmeel verwijderen met plakband

Stuifmeel van de lelie verwijderen met plakband. Enkele keren, steeds met een stukje nieuw plakband op de plek plakken en er weer vanaf halen.

Dimitri
Tip #3263
0 0
Lelievlekken verwijderen met stofzuiger

Stof strak trekken en met stofzuiger slang zonder borstel al deppend zonder te wrijven vlekken wegzuigen; tenminste als het net gebeurd is.

Margriet
Tip #4280
0 0
Talkpoeder er op en afkloppen

Op de vlek van de meeldraden, direct talkpoeder strooien niet eerst wrijven de talkpoeder vervolgens van de vlek afkloppen.

Yolande
Tip #5532
0 1
In de volle zon leggen: de vlek trekt er uit.

Met de stamper van lelies, wanneer dit op je kleding komt, kun je je kleding (zonder er iets mee te doen) in de volle zon neerleggen. Op die manier trekt de vlek er ook uit.

Kira
Tip #4430
0 0
Plakband, goudzeep en heet water

Plakband werkt prima maar soms niet voldoende. Je kunt hierna nog proberen de plekken met groene zeep, ook wel goudzeep genoemd, in te smeren, daarna water wat net van de kook af is erover gieten en voorzichtig de plekken schoonborstelen. Hierna de kleding wassen. Denk er wel om dat niet alle stoffen heet water verdragen en groene zeep kan op donkere kleding lichte verkleuring geven. Zelf toegepast op een lichte katoen broek en synthetische kleding.

Steffie
Tip #8740
0 0
Afwasmiddel en een natte doek

In een vest (van acryl, mohair, nylon en wol) had ik grote leliestuifmeel vlekken. Ik heb een doekje nat gemaakt, er een druppel afwasmiddel op gedaan en daarmee de vlekken bestreken. Een kwartiertje laten intrekken en daarna afgeveegd met het natte doekje. Weg vlekken.

cornelle
Tip #15502
0 0
Lelie stamper verwijderen

Het stuifmeel van lelies kan vervelende vlekken veroorzaken. De meeldraden zorgen in principe voor deze vlakken. Er is echter een oplossing: Je kan als de bloemen nog vers zijn de lelie stamper verwijderen door deze weg te knippen. Je hoeft deze lelie stamper echter niet geheel te verwijderen. Je kan ook de meeldraden halverwege wegknippen. Hier moet je wel een papiertje of keukenrol onder houden. Buiten moet je dit natuurlijk niet doen want dan genieten de hommels en de bijen van de stampers n meeldraden van de lelie.

JanetteB
Tip #18104
0 0