Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Als de stampers van de lelie vlekken hebben gemaakt op uw kleding, krijgt u dat er makkelijk af met een stukje oud, droog brood (niet het korstje). Niet eerst met de vingers of een doek overheen wrijven! U kunt natuurlijk ook de stampers uit de bloem knippen.

S. Pèrsons
0 0


Om lelievlekken uit je kleding te krijgen is plakband een goed middel. Door plakband dubbel te vouwen met de plakzijde naar buiten kun je door enkele keren op een plek te "stempelen" het stuifmeel gemakkelijk verwijderen.

Janneke
0 0


Verse vlek eraf halen met plakband, voorzichtig deppen, of met een roller met plakband zachtjes rollen.

Alma van Steenis
0 0


Stuifmeel van de lelie verwijderen met plakband. Enkele keren, steeds met een stukje nieuw plakband op de plek plakken en er weer vanaf halen.

Dimitri
0 0


Stof strak trekken en met stofzuiger slang zonder borstel al deppend zonder te wrijven vlekken wegzuigen; tenminste als het net gebeurd is.

Margriet
0 0


Op de vlek van de meeldraden, direct talkpoeder strooien niet eerst wrijven de talkpoeder vervolgens van de vlek afkloppen.

Yolande
0 1


Met de stamper van lelies, wanneer dit op je kleding komt, kun je je kleding (zonder er iets mee te doen) in de volle zon neerleggen. Op die manier trekt de vlek er ook uit.

Kira
0 0


Plakband werkt prima maar soms niet voldoende. Je kunt hierna nog proberen de plekken met groene zeep, ook wel goudzeep genoemd, in te smeren, daarna water wat net van de kook af is erover gieten en voorzichtig de plekken schoonborstelen. Hierna de kleding wassen. Denk er wel om dat niet alle stoffen heet water verdragen en groene zeep kan op donkere kleding lichte verkleuring geven. Zelf toegepast op een lichte katoen broek en synthetische kleding.

Steffie
0 0


In een vest (van acryl, mohair, nylon en wol) had ik grote leliestuifmeel vlekken. Ik heb een doekje nat gemaakt, er een druppel afwasmiddel op gedaan en daarmee de vlekken bestreken. Een kwartiertje laten intrekken en daarna afgeveegd met het natte doekje. Weg vlekken.

cornelle
0 0