Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Thee-aanslag is moeilijk te verwijderen uit theepotten ed. Om deze aanslag makkelijk te verwijderen kan je gebruik maken van zout. Neem een scheut zout en wrijf hiermee over het vochtige oppervlak waar de vlekken op zitten. Makkelijker kan niet! Alleen goed naspoelen met water is voldoende.

2 0


Om aanslag in bijv. thermoskannen te verwijderen gebruik je gewoon een steradent tablet. Water in de thermoskan en de tablet laten bruisen, even laten staan en dan goed uitspoelen.

2 1


Citroensap gebruiken.

1 0


Theeaanslag in kopjes of glazen kun je ook verwijderen door ze in een oplossing van water en steradent (gebitsreinger) te zetten.

0 0


Theeaanslag of koffieaanslag in de koffie- en theepot of kopjes of bekers zijn heel makkelijk te verwijderen door er een klein beetje bleekwater in te doen en verdunnen met water. Even laten staan en weg is de aanslag. Wel alles even goed naspoelen. Schuren in de potten en bekers wordt hiermee overbodig.

0 0


Thee-aanslag verwijderen: Doe een flinke scheut citroensap in de theepot, beker of kopje. Vul het tot de rand met water en laat het een nachtje staan. Volgende ochtend afwassen.

0 0


Koffie of theeaanslag in potten, bekers of thermoskannen verwijder je makkelijk met waspoeder. Gewoon een schepje waspoeder in de mok/pot of kan en heet water erbij, een uurtje laten staan en lekker spoelen erna.

0 0


De binnenkant van glazen voorwerpen, thermos, vazen enz. kan je eenvoudig kuisen met een of meerdere, volgens inhoud, tandtabletten en aanvullen met lauw water tot aan de rand. Na een paar uurtjes zijn ze als nieuw.

0 0


Theeaanslag verwijderen van kopjes of theepot, gebruik wat vochtig zout op een sponsje en de aanslag vliegt weg.

0 0


Gewoonlijk doet men het overschot van koffie uit de koffiezet in een thermoskan, deze krijgt na een tijd bruine aanslag van binnen, vul de thermoskan met een beetje heet water en doe er een eetlepel rijst bij, na enkele keren goed schudden is de aanslag verdwenen.

0 0


Glazen waar thee aanslag in zit, even met een beetje tandpasta poetsen en ze zijn weer kraak helder (ik heb dit ook ergens gelezen).

0 0


De aanslag in een thermofles, ga ik te lijf door die met water en zout flink te schudden, de aanslag is zo verdwenen.

0 1


Knikkers in de theepot doen, dan heb je minder kans op thee-aanslag.

Hafiye
0 0


De aanslag van thee in theekannen/potten is goed te verwijderen met een bruistablet voor kunstgebitten. Doe 1 of 2 bruistabletten in de theekan/pot en dan vullen met water.

Nancy
0 0


Een goeie theepot word nooit proper gemaakt, alleen uitgespoeld met water koud of warm. Vraag dit maar aan een engelsman.

Pipo
0 0


Als u thee aanslag hebt, beetje keukenzout op een natte schuurspons, dan goed naspoelen.

Jeannietta
0 0


Thee aanslag kun je gemakkelijk verwijderen door: ze een nachtje in een badje van water en schoonmaakazijn te laten weken.

Kat en An
0 0


Een goede en milieuvriendelijke manier om thee en koffie aanslag te verwijderen uit de thee op koffie pot is: De pot in smeren met vloeibare groene zeep laten intrekken en daarna goed afspoelen en de aanslag is weg.

Ypie
0 0


Thee aanslag in je thermosfles kan je simpelweg schoonmaken door, 1 of 2 schepjes koffieprut in de fles te doen, een beetje water erbij en schudden maar.

Manolo Wooning
0 0


Thee of koffie-aanslag in thermoskan krijg je weer weg door deze te vullen met heet water met een handjevol soda-kristallen. Even laten inwerken en goed naspoelen.

0 0


Thee aanslag verwijder ik makkelijk met een druppeltje azijn in de pot. Even borstelen, naspoelen en klaar. Er blijft geen geur achter.

0 0


Vul uw thermoskan met warm water en voeg daarbij een vaatwastablet toe. Draai de dop erop en spoel hem de volgende morgen goed uit. Je zult zien dat de aanslag eruit is.

Maurice
0 0


Heb je aanslag van thee in een theepot of thermoskan en wil je dit snel verwijderen gebruik dan een beetje zout, wrijf met doekje of hand zout op de plek en de thee-aanslag is weg.

Maaike Tolsma
0 0


Thee aanslag verwijder je ook makkelijk in een in warm water met soda. Daarna goed gewoon afwassen.

Diny
0 0


Thee aanslag uit kopje krijg je er prima uit als je een beetje bakpoeder of maizena erin doet, met beetje water mengen, schuren en weg is de aanslag.

José
0 0


Soda in de thermoskan enige tijd in laten, dan goed uitspoelen.

Annie Saanen
0 0


Beetje melk in kopje doen en schoonborstelen. Is gelijk schoon.

Marjo
0 0


Schep zout, velletje keukenrol en een paar drupjes water in de kan, flink schudden en goed omspoelen.

Marja
0 0


Oud recept: Een beetje zout op een doekje, dit wrijven op de aanslag (in kopjes, theeplepeltjes enz.)afspoelen en de aanslag is verwijderd.

Tjetje
0 0


Verwijderen van bruine aanslag in theepot: scheut of klodder Groene Zeep, kokend water erbij, nachtje laten staan en je veegt het er zo uit met een sponsje zonder schuren.

Anne
0 0


Doe een vaatwastablet in de theepot en giet vol met kokend water. Even laten staan en de theepot is aan de binnenkant weer als nieuw. Buitenkant schoonmaken met schoonmaakazijn.

Karin Spijkstra
0 0


Stop koffiedrap in de fles goed schudden, daarna goed omspoelen.

Wilma
0 0


Doe een zakje met backing(poeder) in de thermoskan en vul dit met warm water. Laat dit een paar uur staan en spoel de kan om.

Hedwig
0 0


Stop een bruistablet voor een kunstgebit in de fles met lauw water en binnen een uurtje heeft U weer een nieuwe thermoskan.

Haagsebluf
0 0


Als je thee aanslag in je kan of pot hebt, beetje water in de waterkoker laten koken. Een vaatwastablet in de theekan gooien en heet water erbij. Een uur laten staan en schoon is je theekan. Wel goed uitspoelen hierna.

F.D
0 0


De thee aanslag kun je eenvoudig verwijderen door een scheutje citroensap in de kan te doen en helemaal aan te vullen met heet water. Deksel erop en dan nog een beetje citroensap op de rand van het deksel. Tien minuten laten staan en met afwasborstel gaat het er zo af.

Toon
0 0