De beste tips

Thermoskan schoonmaken

#1. Bakpoeder krijgt je thermoskan schoon

Een super goedkoop middel om je thermoskan (van binnen) super schoon te krijgen. Vul de thermoskan met zeer heet of kokend water (ligt er aan hoe vies de kan is). Voeg voorzichtig een zakje of een half zakje bakpoeder er aan toe (let op: schuimt in het begin nogal). Als het water niet meer schuimt doe je de dop er weer op en laat je de kan staan. Omdat ik het regelmatig doe is mijn kan na ongeveer 1 uurtje weer spik en span. Als je kan echt vol zit met aanslag kun je de volle kan ook een nachtje laten staan. Je zult versteld staan als je de kan de volgende dag leeggiet.
Thermoskan schoonmaken

#2. Soda met heet water werkt reinigend

Het schoonmaken van theepotten en thermoskannen. Doe soda en heet water in de kan of pot, laat dit eventjes staan en alles is werkelijk blinkend schoon.
Thermoskan schoonmaken

#3. Thermoskan weer als nieuw!

Na verloop van tijd wordt de binnenkant van de thermoskan bruin, vooral als je die voor thee gebruikt. Doe een eco vaatwastabletten in de kan, giet het vol met kokend water en binnen een paar minuten glimt het weer als nieuw. Goed naspoelen en klaar!

Bekijk 3 andere tips

De nieuwste tips

Thermoskan schoonmaken

Verse thermoskan dankzij soda

Heet water plus soda erin, paar uur laten staan, borstel erdoor. Klaar. Daarna goed spoelen.
Thermoskan schoonmaken

Vaatwastablet om thermosfles te reinigen

De thermosfles vullen met heet water en dan een half tablet van de afwasmachine erbij. Poosje laten staan en hij is weer als nieuw.
Thermoskan schoonmaken

Maak thermoskan schoon met koffieprut

Maak thermoskan schoon door koffieprut in thermoskan te doen met klein scheutje water. Goed schudden en dan goed omspoelen. Kan ook voor theekannen en koffiepot etc

Nog 3 andere tips

Thermoskan schoonmaken

Gebitsreiniger tablet verwijdert koffieaanslag

Om de koffieaanslag in een thermoskan te verwijderen vul je hem gewoon met heet water en dan een tablet waarmee je je kunstgebit reinigd erbij en dan een tijdje laten staan, zo schoon.
Thermoskan schoonmaken

Water met zout maakt thermoskan schoon

Doe een eetlepel zout in uw thermoskan met heet water, goed schudden en een nacht laten weken.
Thermoskan schoonmaken

Soda werkt reinigend

Heet water met 2 lepels sodakristallen laten trekken (30 min ), nadien met borsteltje proper schuren en goed omspoelen.