De beste tips

Vlinderstruik verzorgen

#1. Vlinderstruik kortknippen in maart

Om uw vlinderstruik ieder jaar weer vol in bloei te krijgen is het het beste om de struik in de maand maart geheel kort te knippen. Dat betekent alle takken tot de hoofdstam afknippen. Zo staat de struik ieder jaar weer mooi vol in bloei.
Vlinderstruik verzorgen

#2. Vlinderstruik verzorgen door te snoeien

Vlinders in je tuin is erg leuk, maar een vlinderstruik wil je wel goed verzorgen. Ik heb er wel een tip voor. De struik kun je het beste in maart helemaal kort gaan knippen. Op die manier zal de struik voor de vlinders uiteindelijk het meeste gangbaar zijn. Je kan dan ieder jaar weer gaan genieten van de vele vlinders die op je vlinderstruik af gaan komen, want die gaan dat zeker weten wel doen.
Vlinderstruik verzorgen

#3. Vlinderstruik verzorgen door het standpunt

Het kan zijn dat je dol bent op vlinders. Een vlinderstruik is dan uiteraard heel erg leuk om in je tuin te hebben staan. Ik heb daar de ideale tip voor. Je wilt er natuurlijk niet heel veel werk mee hebben. Dan moet je ervoor zorgen dat je de ideale standplaats voor de struik vind. Een vlinderstruik verzorgen hoef je dan bijna niet te doen. Een vlinderstruik red zich zelf wel. Het is belangrijk dat jij kijkt waar hij precies hoort te staan.