De beste tips

Waterslag verhelpen

#1. Waterslap verhelpen

Waterslap is iets erg lastigs. Ik zelf wil het zo snel mogelijk verhelpen. Gelukkig kan dit op een redelijk simpele manier. Ik ontlucht de leidingen. Op die manier bonkt het allemaal niet zo hard en het is erg simpel om te doen. Het is een makkelijke truc en je hoeft er ook niet al te veel tijd in te gaan steken.
Waterslag verhelpen

#2. Plaats terugslagklep tussen wasmachine en waterleiding

Plaats een terugslagklep tussen uw wasmachine en de waterleiding om een hinderlijke terugslag in de leiding te voorkomen i.v.m. de waterdruk. Het behoedt tevens voor schade.
Waterslag verhelpen

#3. Waterslagdemper om waterslag te verhelpen

Waterslag kan vervelend zijn om last van te hebben. Echter is het mogelijk om dit makkelijk te verhelpen door een waterslagdemper. Het drukverschil wordt door de waterslagdemper verholpen door een luchtkussen. Hierdoor is het mogelijk om je wasmachine weer goed te gebruiken.

De nieuwste tips

Waterslag verhelpen

Geluid verminderen doe je zo

Ik begin met het uitzetten van de watertoevoer naar de kamer waar ik de waterslag hoor.

Daarna open ik alle kranen in het huis om het resterende water te laten wegstromen. Vervolgens wacht ik een paar minuten en sluit ik de kranen weer.

Daarna zet ik de watertoevoer weer aan. Dit kan helpen om luchtbellen uit de leidingen te verwijderen en waterslag te verminderen. Het geluid zou na deze stappen moeten afnemen.