De beste tips

Oorpijn verzachten

#1. Oorpijn verzachten: Doekje met zout

Verwarm een doekje gevuld met zout en leg dat op het pijnlijke oor. Binnen een half uurtje verdwijnt de pijn en de "rommel" loopt uit het oor. Al lukt het wellicht niet voor iedereen om de rommel eruit te krijgen, hoe dan ook wordt de oorpijn wel verzacht door de warmte. 

Oorpijn verzachten

#2. Sigarettenrook in het oor blazen

Bij oorpijn kun je sigarettenrook in het oor blazen, hierdoor zal de klacht sneller afnemen.
Oorpijn verzachten

#3. Oorpijn Olijfolie

Als kind had ik veel last van oorpijn, vooral 's nachts. Mijn moeder deed dan een watje met olijfolie in mijn oor. De oorpijn trok weg en ik kon dan weer rustig slapen.

Bekijk 26 andere tips

De nieuwste tips

Oorpijn verzachten

Kersenpitkussentje

Verwarm een kersenpitkussentje tot een prettige temperatuur. Ga op de bank/op bed liggen met het pijnlijke oor naar boven. Leg het warme kussentje op het oor, de pijn zal waarschijnlijk verlichten

Oorpijn verzachten

Oorpijn opheffen

Zoek naar T tree oil . Probeer een onverdunde olie flesje te vinden het liefst met een pipet.

Paar druppels in het pijnlijke oor. Onder het oor in masseren en klaar is kees.

Oorpijn verzachten

Neusdruppels naar je oor laten lopen

Ga plat liggen. Gebruik neusdruppels met een pipet (geen spray). Heb je rechts oorpijn? Druppel in het rechter neusgat en laat de druppel naar binnen glijden zonder op te snuiven. Draai je hoofd meteen naar rechts en de druppel vindt z’n weg naar je oor. Voel de druk verlichten op je trommelvlies! 

Nog 26 andere tips

Oorpijn verzachten

Azijn in je oor

Neem een watje, giet er een beetje azijn overheen en doe dat in het oor en ga dan slapen. Het stinkt wel een beetje maar als je wakker wordt is de oorpijn weg. Werkt voor kinderen en volwassenen.
Oorpijn verzachten

Lavendelolie werkt ontstekingsremmend

Oorpijn, vooral bij kleine kinderen erg naar.1 druppel essentiele lavendelolie in het oor. Mijn dochter krijste van de pijn, lavendel erin en binnen 5 min. was de oorpijn weg. Bij de eerste pijn al doen en het komt niet eens opzetten. Lavendel werkt ontstekingremmend.
Oorpijn verzachten

Zeezout in schone sok in magnetron

Heb je oorpijn en is het oor nog niet doorgebroken? Stop in een schone sok zeezout en knoop je sok dicht. 30 seconden in de magnetron en dan tegen je zere oor leggen (ik lig altijd erop) na ongeveer een half uurtje knapt je oor open en is je pijn stukken beter.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Oorpijn verzachten

Knoflook tegen oorpijn

Bij oorpijn kun je een teentje knoflook in je oor doen, door de sterke geur en sap gaat de pijn al snel weg. Probeer dit wel op een goede manier te doen zodat er geen knoflook in het oor achter blijft en je hierdoor later met een oorontsteking zit.

Oorpijn verzachten

Stomen bij oorpijn

Als je pijn hebt in je oren of zo"n drukkend gevoel bij verkoudheid of ontstoken holtes, kun je ook stomen! Niet met je hoofd onder een doek boven een emmer maar neem twee plastic bekers (hard) (glas of aardewerk koelt te snel af)doe er wat watten in eventueel eronder wat stoomkruiden en giet eer kokend water op, laat het water eruitlopen en druk met een lepel ook nog even het watje en eventueel de kruiden uit. Zet je bekertjes tegen je oren en....aaaah, dat lucht op! Echt geweldig!

Oorpijn verzachten

Sap van een ui bij oorpijn

Doe bij oorpijn een watje met sap van geraspte ui in je oor. Je oorpijn wordt echt minder.

Oorpijn verzachten

Oma's Tips: Oorontsteking en Oorpijn

Mocht je oorpijn hebben meng dan tea three olie met olijfolie en dan verhouding 1 op 10 druppel in het oor en de pijn word snel en heel stuk minder.

Andere wondermiddeltjes of huismiddeltjes die helpen tegen oorpijn, vele tips in ieder geval vanuit oma's tijd!

Olijfolie -  Net zoals hierboven, 4 druppeltjes olijfolie doen wonderen tegen oorpijn.
Knoflook - Fijngehakte knoflook met twee eetlepels sesamolie mixen. Vervolgens goed zeven, en de olie die door de zeef komt ( twee of drie druppels ) vervolgens het oor in. 
Ui - Ui schijnt te werken tegen oorpijn en/of oorontsteking: Leg een ui op je oor en wacht een aantal minuten. Doe dit een paar keer per dag en het schijnt te helpen.
Zoethoutwortel - Maak een pasta van wat korrels zoethout met wat boter. Maak deze pasta warm en laat het op het oor zitten.  

Oorpijn verzachten

Ui in zakdoek tegen het oor

Snijd een ui in een aantal stukjes, doe deze in een zakdoek en houd deze tegen het oor. Mijn moeder maakte hem altijd vast met een riempje om mijn hoofd. Je voelt dat er wat gebeurt. Daarbij wat omhoog liggen met je hoofd voor de druk werkt ook. Succes!
Oorpijn verzachten

Oorpijn olijfolie verwarmen

Vul een theelepeltje met olijfolie (sla olie kan ook) Verwarm deze enkele seconden met een aansteker (van de onderkant). Doop een watje in de olijfolie en druk hem tegen de pols aan om te kijken of deze niet te warm is. Wanneer de temperatuur aangenaam is kan het watje in het oor gedrukt worden. Door de olie blijft de gehoorgang soepel en de warmte zorgt voor een snelle pijnverlichting. Wanneer het watje koud is geworden kan het herhaald worden. Goedkoop, makkelijk en iedereen heeft het in huis!

Oorpijn verzachten

Spoelen met zout

Na een week lang oorpijn te hebben gehad en alle bovenstaande tips te hebben geprobeerd + een bezoekje aan de dokter, was de conclusie dat mijn oorpijn kwam door een verkoudheid van een paar weken terug. De oorpijn kwam niet door oorsmeer maar door een buis die was verstopt. Ook al was olie ontzettend pijn verlichtend, zou dit mij niet helpen. Ik heb water gekookt, zout er in gedaan, dit laten afkoelen en dit opgesnoven met mijn neus. Dit werkt ontsmettend! Snuif het echt zo op dat het zelfs lang je keel komt. Na 2 keer spoelen en neusspray (xylo) kon ik opeens mijn oren klaren! Echt een opluchting en een dikke aanrader!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Oorpijn verzachten

Geen wattenstaafjes gebruiken

Als u oorpijn heeft ga NIET met een wattenstaafje in je oor, dan word het veel erger.

Oorpijn verzachten

Papje van water en roggebrood

In een pannetje een papje van water en roggebrood verwarmen. Het papje in een doek doen en dit op je oor leggen.
Oorpijn verzachten

Schapenwol in je oor

Een stukje schapen wol in je oor. Kan je van de hekken afhalen, wel het vet er op laten zitten.
Oorpijn verzachten

Moedermelk helpt tegen oorpijn

Bij oorpijn moedermelk op lichaamstemperatuur enkele druppeltjes in het oor doen helpt geweldig. Je kunt moedermelk ook in de diepvries bewaren maar niet langer dan 3 maanden.

Oorpijn verzachten

Hoog slapen met oorpijn

Als je oorpijn hebt en je gaat slapen ga dan zo hoog mogelijk liggen en leg dan een kruik op uw oor.
Oorpijn verzachten

Drenk een watje in Zweedse kruiden

Oorontsteking:drenk een watje in zweedse kruiden stop dit watje in uw oor een ganse nacht in uw oor laten en de ontsteking is gedaan.
Oorpijn verzachten

Zout water snorkelen

Niet alle oorpijn is via het oor op te lossen. Vaak komt oorpijn door druk vanuit de bijholten. deze zitten dan vol en zetten je trommelvlies van binnen onder druk. Je oren zijn dan schoon, maar toch heb je pijn. Met zout water snorkelen helpt of een middeltje van de homeopatische winkel sinu-solv (sorianatural)werkt beter dan welke medische neusspray ook
Oorpijn verzachten

Elektrische tandenborstel losjes tussen tanden

Ik was in het water gedoken en in een klap had ik verschrikkelijke oorpijn. Zo gaat het over: Doe je elektrische tandenborstel losjes tussen je tanden aan de kant van je oorpijn. Hou dat twee minuten vol en zorg dat er zoveel mogelijk trilling in je oor komt. Wacht een halve minuut en probeer te klaren: hou je neus en mond dicht en blazen maar. Hou dit even vol en je oor plopt weer open
Oorpijn verzachten

Hoog liggen tegen oorpijn

Als je kind oorpijn heeft en hij/zij kan niet slapen omdat als hij/zij ligt veel meer oorpijn krijgt..... leg dan een kussen of zoiets onder het matras zodat het een beetje omhoog ligt. dan heeft hij/zij minder oorpijn en kan dus slapen!!!!
Oorpijn verzachten

Olijfolie verwarmen

Olijfolie opwarmen tot handtemperatuur, in een glaasje dat je in een bakje heet water houd. Daarvan een paar druppels in het oor, 5 minuten laten "zakken" en dan een watje erin.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Oorpijn verzachten

Zilveruitje circa 15 minuten in het oor

Voor circa 15 minuten een zilveruitje in het oorgat leggen. Dit werkte vroeger altijd goed bij mijn dochter.
Oorpijn verzachten

Watje met olijfolie in oor

Als je oorpijn hebt en je hebt last van geluid, doe dan een watje met olijfolie in je oor, het helpt goed.
Oorpijn verzachten

Oorpijn

Een ui op je oor houden werkt!

Oorpijn verzachten

Getekende Augurk

Rasp de gepekelde augurk en vang het sap op in een kom. Doop een wattendoekje ( mag ook schapenwol zijn ) in het sap en laat het even weken. Ga naar bed en leg het doekje op je pijnlijke oor. De volgende dag is de oorpijn weg. Tip : voorkom ruzie met partner en doe dit in je eentje. Het stinkt
Oorpijn verzachten

Toco-tolin

Een klein beetje toco-tolin op je oor smeren in toco-tolin zit lavendelolie dat werkt ontstekingsremmend zeggen ze hier bij oma weet raadt je kunt het ook gebruiken als je hoofdpijn hebt of je smeert een klein beetje in je mond als je een zere tand of kies hebt het verdoofd namelijk ook

Oorpijn verzachten

Kokosolie

Als je oorpijn hebt helpt het als je in allebei de oren 1 tot 3 druppeltjes kokosolie in je oor doet. Het ligt er maar net aan wanneer je het genoeg vind.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.