De beste tips

Wespensteek

#1. Watje met azijn tegen de prik

Er is maar 1 goede methode: een watje of stukje tissue gedrenkt in (keuken)azijn tegen de prik duwen. Daarna de angel eruit trekken. Wespen- en bijengif bestaat uit eiwitten, die door zuur, bv. azijn, worden gedenatureerd. Alle andere tips op deze site werken slecht, niet of zelfs verkeerd.
Wespensteek

#2. Wespensteek Ascal

De huisarts geeft aan om een papje van Ascal te maken en dit er op te smeren en een anti allergie tabletjes.

Wespensteek

#3. Doe inkt over de beet

Wespensteek? Een speciale "pen" heb je niet altijd bij de hand,wel een doodgewone balpoint/pen. Kras de inkt over de steekplek heen en de pijn is weg.
Bekijk 21 andere tips

De nieuwste tips

Wespensteek

Pijnbestrijding wespensteek of bijensteek

Wespensteek is een base. Dus een zakdoekje met een zuur erop neutraliseert. Azijn, citroen etc. Een wesp heeft geen angel die in je vel blijft zitten.

Bijensteek is een zuur. Dus een zakdoekje met een base erop neutraliseert. Ammoniak, oorsmeer, urine het helpt allemaal. Maar let op: een bij heeft een angel die meestal in je huid blijft zitten. Aan de angel zit dan nog vaak een zakje. Dat is de gifblaas. Als je daarop drukt pers je nog meer gif via de angel in je huid. Wrijf de gifblaas met je nagel in tegengestelde richting leeg. Soms komt de angel al mee. Dep voorzichtig met bijv een zakdoekje. Haal, indien nodig, met een plncet de angel uit je huid. Zakdoekje met een base erop tegen de huid houden.

Wespensteek

Wespensteek pijn verminderen met ammoniak

Als je kind of jij erg veel last hebt van een wespensteek kan je wat ammoniak op de plek aanbrengen. Dit vermindert de pijn drastisch.
Wespensteek

Bic balpen over de beet

Zelf ervaren : ( tip van arts ) er onmiddellijk veelvuldig met een schrijf-bic overschrijven. De blauwe inkt werkt als een anti-gif. Het nare kloppende gevoel is binnen 5 seconden weg. Ik zou het ook niet geloven als ik het zelf niet had meegemaakt ... Belangrijk : BLAUWE bic en geen stift maar een ordinaire schrijfbic.

Nog 21 andere tips

Wespensteek

Natte shag

Als je door een wesp bent gestoken leg er dan natte shag op en je hebt nergens last van. Dat deed mijn moeder vroeger ook bij mij.
Wespensteek

Angel eruitzuigen en spugen

Eerst de angel er uitzuigen (wel uitspugen natuurlijk).Daarna tandpasta erop. Gegarandeerd geen centje pijn. De menthol is de werkzame stof, en tandpasta is meestal wel snel aan te komen.
Wespensteek

Wespensteek? Pak knoflook

Wespensteek: pak een teentje knoflook breek hem doormidden en smeer hem op de plek waar de wesp gestoken heeft werkt meteen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wespensteek

Leg een rauwe uit op de steekplek

Ben je gestoken door een wesp of bij leg er dan heel even een rauwe ui op deze trekt het gif eruit en het zwelt niet op. veertje
Wespensteek

Verpulver paracetamol

Verpulver een asperientje of een paracetamol, doe er een druppeltje water bij en smeer het papje op de steek. De pijn verdwijnt, en de steek zwelt niet op ook
Wespensteek

Rauwe ui op de beet

Stukje rauwe ui erop doen. Pijn en bult verdwijnen. Na een half uur zie je er niets meer van.
Wespensteek

Oorsmeer gebruiken

Wespensteek: de steek insmeren met een 'beetje' oorsmeer en de pijn gaat weg. Het is gratis, je hebt het altijd bij de hand en het werkt!
Wespensteek

Gooi er wat shag op

Als je gestoken bent door een wesp en je rookt of er is een roker in de buurt... Pak wat shag en maak het goed nat doe het op de pijnlijke plek en weg is de pijn. Zeer effectief (eigen ervaring)
Wespensteek

Sigartten as gebruiken

De gouden tip tegen wespensteken voor mij was: de pijnlijke plek insmeren met sigarette-as.
Wespensteek

Angel verwijderen

Eerst de angel er uit halen, dan met een plukje shag op de wespensteek dat haalt gif eruit.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wespensteek

Tandpasta met menthol erop

Als je geprikt bent door een bij of wesp de plek insmeren met tandpasta waar menthol in zit. De pijn word stukken minder en de brand gaat eruit.
Wespensteek

Doe urine op de wespensteek

Doe op een wespensteek direct een beetje urine, hierin zit ammoniak en werkt tegen de pijn:-)
Wespensteek

Zuig de steekplek direct uit

Met deze tip kunnen echt veel mensen baat hebben. De steekplek direct uitzuigen of laten uitzuigen. Daarna witte tandpasta met menthol erop smeren. De pijn verdwijnt meteen. Er treedt geen zwelling op. Ideaal! Op deze manier behandeld hoeft een wespensteek geen enkel probleem op te leveren.
Wespensteek

Giet sinaasappelsap over de beet

Direct de beet overgieten met sinaasappelsap. Het zuur haalt gelijk de pijn weg zelfs bij kinderen.
Wespensteek

Suikerklontje op de beet

Meteen een suikerklontje op de steek leggen en het suikerklontje een beetje vochtig maken. Het suikerklontje trekt het gif eruit. Het werkt echt. (eigen ervaring van vroeger).
Wespensteek

Gestoken? Wrijf ammonia

Ben je gestoken door een wesp. Wrijf er ammonia op.
Wespensteek

Brandende vlam

Houdt de vlam van een aansteker of een brandende sigaret bij de steek; de hitte neutraliseert het gif en de zwelling gaat zienderogen terug. Na een paar minuten heb je nergens meer last van.
Wespensteek

Eet rauwe ajuin

Als je een wespensteek krijgt in je keel moet je rauwe ajuin eten, dat houdt het zwellen tegen. Dit moet je eten tot je bij de dokter bent!
Wespensteek

Droge aspirine

Een (droge) aspirine op de plek leggen. Het gif trekt uit de steek in het tablet. Verdovende stoffen in het tablet trekken in de plek en verzachten de pijn.
Wespensteek

Suikerklontje nat maken

Suikerklontje nat maken met spuug en over de gestoken huis wrijven. Zo over!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Wespensteek

Afwasmiddel op de beet

Meteen onverdund afwasmiddel erop en de pijn is zo over!

Gerelateerde onderwerpen