De beste tips

Amaryllis in vaas

#1. Amaryllis bloemen in de vaas

Wie amaryllisbloemen in het water wilt zetten, moet ze in de kop afsnijden. De kelken gaan vanzelf open. Maak een kerfje in de steel boven het waterniveau zodat de lucht eruit kan. Hangt een bloem slap, hang die dan een nachtje ondersteboven en giet de steel vol water.
Amaryllis in vaas

#2. Amaryllis bloemen lang mooi houden

Tips om de amaryllis lang mooi te houden in de vaas: Snijd de stelen schuin af; Gebruik niet te veel water; Schuif eventueel stokken in de holle stelen om knikken van de steel te voorkomen; Plak een plakbandje om de uiteinden van de stelen om het krullen tegen te gaan (vooral bij de witte amaryllissen); Zet de amaryllis niet te dicht bij de verwarming of in de volle zon, dat verkort de bloeitijd; Zet de amaryllis niet in een ruimte waar de temperatuur minder dan 5 graden is.
Amaryllis in vaas

#3. Zo zet je hem in een bol vaas

Ik plaats de amaryllisbol in een vaas met water, zorg ervoor dat het water de onderkant van de bol net raakt. Ik zet de vaas op een warme, lichte plek en houd de waterstand in de gaten, zodat de bol altijd een beetje water heeft. Als de amaryllis begint te groeien, draai ik de vaas af en toe om ervoor te zorgen dat de stengel recht omhoog groeit. Het is belangrijk om de amaryllis uit direct zonlicht te houden en de bloem uit de buurt van tocht te plaatsen om te voorkomen dat deze snel verwelkt.