De beste tips

Narcissen in vaas

#1. Zet narcissen eerst apart

Narcissen die bij andere bloemen (bijvoorbeeld tulpen) in een vaas gezet worden, na het afsnijden van de steel altijd eerst een paar uur apart in het water zetten. Het 'slijm' dat uit de steel komt zorgt er namelijk voor dat andere bloemen slap gaan hangen.
Narcissen in vaas

#2. Narcissen in vaas neerzetten

Narcissen zijn prachtige bloemen, maar zeker niet iedereens ding. Het is een kwestie van kijken wat jezelf mooi vindt. Als jezelf van narcissen houdt, is er wel een trucje die ervoor kan zorgen dat ze langer mee gaan. Je kan er dan voor kiezen om de narcissen eerst even apart te zetten. Er komt namelijk sap uit een narcis. Als dit weer in de andere bloemen komt, gaan deze slap hangen. Je kan ze dan beter even een paar uur apart zetten en daarna alles bij elkaar zetten. Dan zal je meer plezier ervaren van alle bloemen. Het is namelijk niet de bedoeling dat de ene de andere gaat verwelken. Dat zal zonde zijn van alle bloemen die je dan hebt gekocht.
Narcissen in vaas

#3. Narcissen in vaas waterpeil controleren

Op het moment dat je narcissen in vaas hebt, is het belangrijk dat je de waterpeil elke dag controleert. Narcissen kunnen heel veel water drinken. Daarom is het van belang dat je eigenlijk elke dag even kijkt of ze nog water nodig hebben. Als je dat niet doet, is de kans erg groot dat ze dood gaan. Ze moeten constant de toegang tot water hebben, anders kunnen ze uit drogen. Als je bloemen wilt waar dat niet bij hoeft, kun je het beter op een andere manier gaan aanpakken. Anders zal je al snel zien dat deze prachtige narcissen helemaal niets voor jou zijn.