De beste tips

Boerenkool smeuïg

#1. Voeg hete melk toe

Om boerenkoolstamppot nog lekkerder te krijgen voeg ik tijdens het stampen een flinke hoeveelheid hete melk toe. Het zorgt ervoor, dat de boerenkool minder stug is en het komt zeker de smaak ten goede.
Boerenkool smeuïg

#2. Boerenkool lekker maken

Een lekkere boerenkool heeft een lekkere jus nodig. Vergeet deze nooit tijdens het maken van een goede boerenkool. Spekjes kunnen de boerenkool ook veel lekkerder maken.

Boerenkool smeuïg

#3. Smeuïge boerenkool stamppot

Ik vind het heerlijk om stamppot te eten. Bij boerenkool vind ik alleen vaak dat de boerenkool te stug blijft. Door voor het stampen een beetje melk toe te voegen, wordt de stamppot direct een heel stuk smeuïger.

De nieuwste tips

Boerenkool smeuïg

Havermout en de hele dag door laten koken.

Laat de boerenkool de hele dag zachtjes doorkoken, met een schep havermout erboven op. 

Boerenkool smeuïg

Boerenkool stamppot lekkerder maken met rookworst

Altijd als ik boerenkool stamppot maak, vind ik het lekker om dit met rookworst te eten. Dit komt omdat de smaak van de rookworst naar mijn idee de boerenkool stamppot een stuk smeuïger maakt. Hierom vind ik het heerlijk om dit er bij te eten. Ook spekjes zijn erg lekker bij boerenkool.