De beste tips
Gehaktballen Oma's recept
#1. Boterham zakje houdt handen schoon bij gehaktballen
Geen vieze handen meer als je de gehaktballen op de volgende manier maakt:
Pak een boterhamzakje en steek je had erin.Pak nu net zoveel gehakt als je voor 1 bal nodig hebt. Draai het zakje om je hand terug en het gehakt zit nu in het zakje. Maak nu een mooie ronde bal met draaiende bewegingen en laat de gehaktbal uit het zakje vallen en doe hem in de pan. Geen vieze handen mee!
MARIJKE
Gehaktballen Oma's recept
#2. Nassikruiden door de gehakt
Doe bij het maken van gehaktballen eens wat nassikruiden door het gehakt. Wel minder zout gebruiken!
Gehaktballen Oma's recept
#3. Snufje kaneel door de gehakt
Bereid de gehaktbal zoals u normaal doet, alleen doe er een snufje kaneel door. Dit geeft net die aparte smaak aan de gehaktbal.
De nieuwste tips
Gehaktballen Oma's recept
lekkere gehaktballen
doe in een kommetje een klein beetje ketjap
en smeer met een bakkwastje de reeds gemaakte gehaktballen in. daarna op de gewone manier braden
Gehaktballen Oma's recept
Lekker recept voor gehaktballen
Recept oma's gehaktballen:
2 sneetjes (oud) brood zonder korstjes
50 ml melk
1 sjalot
500 g half om half gehakt of rundergehakt
1 ei
nootmuskaat
versgemalen peper
zout
Week de sneetjes brood in de melk. Pel en snipper de sjalot. Kneed het gehakt met de uitgeknepen sneetjes brood, de sjalot, het ei en nootmuskaat , peper en zout naar smaak door elkaar. Vorm er 4 mooie ballen van. Verhit boter in een braadpan en bak de ballen rondom bruin aan. Voeg 50 ml water toe en braad de ballen, met de deksel op de pan, in 15-20 minuten helemaal gaar. Keer ze regelmatig.