De beste tips

Chroom poetsen

#1. Chroom weer laten glimmen

Voor Oma van een duitse Oma, als chroom weer moet glimmen dan hoef je geen dure poetsmiddelen te kopen, neem een schone doek met meel er op en dan poets je over het chroom het gaat weer blinken als nieuw. Groetjes Oma
Chroom poetsen

#2. Chroom oppoetsen met zilverfolie

Wanneer bijv. je kranen in de keuken er niet meer mooi uitzien, pak je een prop zilverfolie met de glanzende kant naar buiten, deze maak je nat met gewoon water en schuur je hiermee over het chromen oppervlakte, op deze manier polijst je het chroom en verwijder je bijv. roest en kalkvlekken of andere aanslag en komt het er als nieuw uit te zien.

Dit kun je doen met alle chromen oppervlakten, zoals bijv. de velgen van je auto, je toilethouder, de trappers of stuur van je fiets en wat al niet.

Chroom poetsen

#3. Chroom insmeren met lampenolie

Even met lampenolie inwrijven met zachte doek glanst als nieuw.

De nieuwste tips

Chroom poetsen

Chroom poetsen met zilverpoets

Meng wat water en wasmiddel en neem het chroom af met dit sopje. Laat dit vervolgens goed drogen. Pak vervolgens een zachte doek en breng hier zilverpoets op aan. Poets deze zilverpoets voordat deze droog is uit op de oppervlakte van chroom.

Chroom poetsen

Chroom schoonmaken

Als je chroom schoonmaakt, moet je nooit bijtende schoonmaakmiddelen gebruiken. Meestal is het voldoende om gewoon water en zeep te gebruiken. Is het chroom toch wat viezer, maak dan een papje van krijt en azijn en maak het chroom daarmee schoon. Na afloop even goed naspoelen met water en vervolgens droogwrijven met een zachte doek en je chroom glimt weer.