De beste tips

Zilver bestek schoonmaken

#1. Zilver bestek oplossingen

Zie ook zilver onder de rubriek vlekken en zilver onder de rubriek diverse huishoudtips.
Zilver bestek schoonmaken

#2. Soda en aluminiumfolie

Doe warm water in uw afwasbak en daarin soda en wat aluminiumfolie. Dan uw zilveren bestek, lepeltjes enz. erin en even laten staan. Alles glimt weer! Daarna opnieuw afwassen.
Zilver bestek schoonmaken

#3. Zilver bestek met tandpaste poetsen

Het bestek of wat verder nodig is, met tandpasta poetsen. Klein beetje tandpasta op het voorwerp, met een oude tandenborstel goed bortselen en voila! Dit werkt ook op sieraden.
Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Zilver bestek schoonmaken

Lauw water doet wonderen

Wanneer je er tegenop ziet om je zilver te moeten poetsen, doe dan in een bak water lauw/heet water. Voeg hier licht verfrommeld aluminiumfolie bij en klonten soda. Wacht heel even tot je van de aluminiumfolie een lichte reactie ziet komen. Dompel dan uw zilverwerk in de bak voor ongeveer 2 á 3 seconden en klaar is kees. Uw zilverwerk zal weer glimmen!
Zilver bestek schoonmaken

Glansspoelmiddel bij zilver

Als u zilver, bijvoorbeeld bestek, in de vaatwasser wilt wassen gebruik dan uitsluitend poeder wasmiddel met glansspelmiddel en zout. Beslist geen blokjes. De "lijm"van de blokjes zorgt voor een zwarte aanslag op het zilver en dat geeft enorm veel poetswerk.
Zilver bestek schoonmaken

Pas op met zilverpapier

Bedenk dat als u zilverwerk wilt laten glanzen door middel van water en zilverpapier, er dan een dun laagje zilver vernietigd word. Niet te vaak doen dus, misschien alleen in geval van erge haast? Anders blijft er niet veel over van uw mooie zilverwaar.

Nog 1 andere tip

Zilver bestek schoonmaken

Poetsen met sigarettenas

Zilver wordt weer mooi schoon, door deze te poetsen met sigarettenas.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen