Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Natuursteen boren

Hoe kan je het beste boren in natuursteen en harde tegels?

Als je in harde tegels wilt boren dan wil je natuurlijk niet dat het natuursteen ineens in tweeën barst. Volg onze tips om te boren in tegels en zorg ervoor dat jouw tegels helemaal in orde blijven! Groetjes van klus Oma!

Stukje pleister helpt

Als er op tegels geboord moet worden, is de kans groot dat de boor weg schiet, met soms nare beschadigingen. Plak daarom eerst een stukje pleister, (van katoen) op de te boren plek, en de boor schiet niet meer weg.

An van Batum
Tip #946


Niet oma's tip: boterhamzakje

Boren:In muren enz., plak met een stukje tape een boterham of diepvrieszakje direct onder het te boren gat zodat al het boorsel hier in kan vallen en u heeft geen stof meer op te ruimen. Sorry maar deze komt niet van Oma!

Frans,Thomas
Tip #947


Hang er een envelop onder

Als je een gaatje in de muur wilt boren moet je er een envelop onderhangen met tape dat vangt het stof van te boren makkelijk op.

Maxim
Tip #948


Samen boren en stofzuigen

Wij boren altijd met 2 personen de ene boort en de andere houdt de stofzuigerslang (zonder bortseltje uiteraard) eronder, heel handig hoor !!

De Waele Antoine
Tip #1194


Allerlei boortips

Als u een gaatje wilt boren in een tegel bv. keuken tegel, plak dan een stukje afplakplakband op het te boren gat hierdoor loopt de boor niet weg. Zet de boormachine in het begin niet op boren maar normaal, hierdoor breekt de tegel niet bij het boren. Is de glazuurlaag weg, hierna kunt u de boormachine op kloppen zetten. Houd ook rekening met holle tegels die niet goed gelijmd zijn, deze breken eerder. Controleer dit door er op te tikken met een schroevendraaier oi..d klink hij hol, pas dan op en boor op de normale stand.

Berend
Tip #5669


Koffielfilter onder het boren

Als je binnen moet boren plak er dan een koffiefilter onder.

R. Kriek
Tip #1444


Eerst een tikje met de hamer

Als je in een tegel moet boren geef op de te boren plek een tikje met hamer en spijker dan ontstaat er een klijn deukje waardoor de boor niet meer wegloopt. Succes.

Fred
Tip #2851


Stofzuiger kan beschadigen

Gebruik NIET de stofzuiger om het boorstof op te vangen. Dit stof gaat door het filter en kan op den duur de electromotor beschadigen of zelfs uitschakelen.

Jeroen
Tip #5294


Harde tegels? Glasboortje

Voor het boren in harde tegels zoals natuursteen, gebuik dan een glasboortje. Deze boortjes zijn erg goedkoop en maken mooie ronde gaatjes (het zijn holle boortjes).

M. den Ouden
Tip #5293


Boren in natuursteen

Voor het boren in harde tegels zoals natuursteen, gebuik dan een glasboortje. Deze boortjes zijn erg goedkoop en maken mooie ronde gaatjes (het zijn holle boortjes.

M. den Ouden
Tip #5493


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen