De beste tips

Gaten boren

#1. koffiefilter plakken op plek waar geboord gaat worden

Als je een gaatje gaat boren in de muur, plak dan eerst een koffiefilter vast met schilderstape onder het te maken gat. Daarna het gaatje boren en je hebt geen rommel.
Gaten boren

#2. Centreerpunt en zakdoek werkt bij gaten boren

Vaak wil gaat de boor vreten waardoor er een onrond gat ontstaat. Oplossing: plaats een centreerpunt in het materiaal en leg er een oude zakdoek op. Plaats nu het boortje precies op de markering. Nu gaat de boor niet meer slingeren en krijg je een mooi rond gat. Tot boren van ca 10 mm rond gaat dit uitstekend zonder dat de oude zakdoek stuk gaat.
Gaten boren

#3. Putje in aluminium en beetje spiritus bij gaten boren

Putje in het aluminium slaan en daarna een beetje spiritus op de plek waar u wilt gaan boren. Dit voorkomt dat je boor wegloopt of gaat vreten.

De nieuwste tips

Gaten boren

Gaten boren met gewone betonboor

Gaten boren in tegels gaat gemakkelijk met een gewone betonboor. Zet alleen de boormachine NIET op klop-stand.
Gaten boren

Plak pleister op plek waar geboord moet worden

Als U een gaatje wilt boren, in b.v. keukentegels, kunt U het beste eerst op de te boren plaats een pleister plakken. Hierna kunt U rustig een gaatje boren zonder dat de boor weg loopt.
Gaten boren

Bloem en water mengsel vult muur op

Meng een beetje bloem met water, maak er een papje van,en met de achterkant van een lepeltje duw je het bloempapje in het gaatje en maak het gelijk met de muur.