De beste tips

Tegelvloer schoonmaken

#1. Let op bij het schoonmaken

Maak je jouw tegelvloer vaak schoon? Let dan goed op dat je niet door de zware concentraten ook de laagjes tussen de tegels aantast. Hier blijft namelijk het water in liggen, als je dus zeer vaak de vloer schoonmaakt kan het zo maar zijn dat deze tegelvoegen dieper en dieper worden door de schoonmaakmiddelen.

Na het schoonmaken moet je dus altijd even nog de boel goed droog maken!

Tegelvloer schoonmaken

#2. Jelle week schoonmaken

Maak een sop van groene zeep, gloor of bleek met azijn, gebruik zo min mogelijk groene zeep. Groene zeep maak de vloer schoon bleek maakt de voegen schoon en azijn geeft geen strepen. De vloer goed droog maken. 

Tegelvloer schoonmaken

#3. Schoonmaakmiddel en warm water

Een tegelvloer schoonmaken is eigenlijk best simpel.

Begin met het vegen of stofzuigen om vuil en stof te verwijderen. Maak vervolgens een oplossing van warm water en een mild schoonmaakmiddel. Dweil de vloer grondig met deze oplossing en spoel daarna goed na met schoon water.

Droog de vloer ten slotte met een schone doek of laat hem aan de lucht drogen. Voor hardnekkige vlekken kun je een mengsel van water en azijn proberen, maar test dit eerst op een klein, onopvallend deel van de vloer om er zeker van te zijn dat het de tegels niet aantast. En voilà, je tegelvloer is weer stralend schoon!